Sminktips inför en mara?!

SvD Marathonblogg skriver ett inlägg om: ”Maratipsen du inte visste att du behövde”?
Mer ”Maratipsen du inte behöver” skulle jag vilja säga!
Allvarligt talat, vem orkar bry sig om vattentåligt smink och brun-utan-sol när man ska fokusera på ett lopp som är över fyra mil…?

14 tankar om “Sminktips inför en mara?!

 1. Klart man ska få sminka sig om man vill det, men det måste skava nå förskräckligt i BH:n med ett läppstift där i 42 km

 2. Petra har en tendens att väldigt ofta fokusera på det yttre. Jag vet inte hur många som brukar titta programmet Spring på marathon.ss. Men där är kläder, smikn och löparkroppar ett ständigt återkommande tema. Finns en väldigt omdisskuterad intervju, med en känd löparprofil som inte gärna ställer upp på intervjuer. Den intervjun får jag själv krypningar av, när fokus läggs mer på hennes rumpa och armar än på hennes löpning. Men hon fick i och för sig mer tid för intervju än många andra journalister.

 3. Jag läste det och tyckte allvarligt att det var helt GALET dumt!!!
  Jag kommer absolut inte sminka mig (förutom solskydd – oavsett regn eller inte så har jag det) och vattenfast mascara. För att jag vill…
  Inte fasen kommer jag ha brun utan sol! Jag är likblek och det skiter jag i.
  Är där för att träna, kommer inte se snygg ut. Kommer troligen inte le mot kameran. Men jag vill klara detta!
  Fast, o andra sidan kan jag hålla med om att hon försöker lyfta fram andra saker än nervositet, men jag fokuserar hellre på mental styrka än utseendet. 🙂

  Tack fina för pepp!

  Kramar

 4. När jag hör detta tänker jag mest på hur kroppen reagerar ihop med anstränging, svett och annat i kombination med kemikalier på huden när man springer en mara.
  Själv skulle jag inte våga sminka mig om jag var tjej och jag vågade inte ens använda solkräm när jag sprang Köpenhamn marathon för två veckor sedan trots att jag visste att solen skulle steka.

 5. Nu måste jag försvara skribenten – jag vet att hon försöker lyfta upp lite andra saker än bara snabba tider och hård träning. Om man blir glad av att ha lite smink vid speciella tillfällen, som exempelvis ett lopp som man tränat massor inför, så är det väl bara positivt? Det handlar förstås inte om att man inte kan springa utan smink (det gör jag förresten nästan alltid), men om man känner sig fin med lite läppglans eller kanske med mascara så blir det lite festligare! Allt som får oss att må bra måste väl vara i rätt riktning – om det sen är att springa helt au naturel, med smink, i neutrala eller färgglada kläder, det spelar ju mindre roll.
  Mer glädje i löparleden, tycker jag!!

 6. Det är nästan så man skäms för att vara löpare…;-) Lite sorgligt är det också på något vis. Att lägga energi på att fundera på sånt där.

 7. Fast man kan springa i löparkjol – då kan man nämligen bli knackad på axeln och få TVÅ tummar upp av ung och glad kille. Amazing. Jag orkade en bit till, bara för det! (han såg nog inte groparna på baklåren eller det stora blåmärket … haha)

 8. Aha det är därför man behöver springa så långt, för att kolla in andras fuskbrännor OCH få bästa smink tipsen! Var det ett skämt eller ett pucko som skrivit?

 9. Läste detta även jag, förfasades över läppstiftet i sport-BH:n. OMG! Håller med dig, fokus på att springa istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s