Tuffa Tisdag – Intervallstege – Favorit i repris!

Jajamensan, jag och latmasken tog oss (slutligen) till gymmet igår efter jobbet!
Jag kan ju inte säga att motivationen har återfunnit sig, men ibland kommer man i alla fall iväg på ren vilja och efter de där tröga passen känns det ju faktiskt, i 99 % av fallen, riktigt bra! Så även igår.

Det blev först uppjogg och sedan en intervallstege som jag har någon slags hat-kärlek till! 😉
(Ibland ”slänger jag in” en 1500-ing innan tusingen  men igår hoppade jag över den. 3 km i ett tempo betydligt över bekvämlighetszonen kändes liksom tillräckligt just nu)
* 1000 m  i 5,40-tempo
* 800 m   i  5,20-tempo
* 600 m   i 5,10-tempo
* 400 m  i  4,55-tempo
* 200 m  i  4,30-tempo

Tusingen kändes förvånansvärt lätt. Kunde nog valt ett liiite snabbare tempo där. Men så var den  ju först i ordningen också, så krafterna fanns fortfarande.
800- och 600-ingen var bara rent slit! Uscha vad jag var tung, tokflåsig och smått illamående…! 400- och 200-ingen var förmodligen inte fysiskt lättare, med tanke på det högre tempot. Men det var i alla fall MENTALT lättare, då de inte är lika långa i tid.

Jag var riktigt trött efteråt..! Jag orkade knappt köra nerjogg… Haha! Så ser man till tempot totalt sett var det nog bra. Men lite småjustering kan nog göras till nästa gång. 🙂

.

Annonser

12 tankar om “Tuffa Tisdag – Intervallstege – Favorit i repris!

 1. Hej!Man tackar 😀
  Tusen tack för inspon på intervallerna. Jag körde detta upplägget, men baklänges. Tog 200 först 😛 Hur lång paus tog du emellan? Det värsta passet på länge, spyan hängde verkligen utanför. Fyy fan säger jag 😛
  Ha en fin kväll! kramar

  • ”Baklänges” är nog nästan värre! Bra jobbat! 🙂
   Jag brukar normalt ha som regel att köra halva ”vilotiden” jämfört med intervallen innan. Men vid tusingen och 800-ingen var det nog något kortare den här gången. (ca 90 sekunder har jag för mig)

 2. Låter som ett underbart pass på något sätt (även om jag själv nog aldrig skulle klara av det rent mentalt) riktigt bra jobbat! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s