Hur ska man kunna planera det som inte GÅR att planera?

bollarÄnnu en fullbokad vecka…
Man läser ”överallt” att man som småbarnsförälder måste planera sin träning. Lägga in pass där det går och passa på, de små stunder som finns. Hemmaträning är klockrent, hör man. Jag håller med. Delvis. Men hur tusan gör man inte ens kan få till de där små stunderna?

Tisdagen var en medveten vilodag efter kombinationspasset from hell. (Jag hade träningsvärk i vissa muskler fram tills igår. Haha!) På onsdag var jag i stallet hela kvällen med sonen. Igår var det utbildning med jobbet efter ordinarie arbetstid. Idag är det 40-årskalas och imorgon ska vi sitta i bilen hela dagen.

Ska jag ställa mig och göra utfall under utbildningen?
”- Nej men herregud. Bry er inte om mig. Prata på bara! Jag lyssnar SAMTIDIGT förstår ni.”

Armhävningar på stallgolvet och hoppa bock över hästarna? Eller kanske kan jag kanske äta en liten bit tårta på kalaset idag, som belöning mellan varje burpee?

Nej, skämt åsido. Jag låter lite smått bitter här, det förstår jag. 😉 Men jag vill bara säga att ibland går det verkligen inte att få till träning. Inte ens små stunder! I helgen däremot ska jag nog kunna få till något. Bra med hela lediga dagar, utan jobb och småbarnsaktiviteter! 

Vad är era allra bästa tips, för att få till tiden..??

19 tankar om “Hur ska man kunna planera det som inte GÅR att planera?

 1. Jag är helt med dig! Släpp ångesten. Man kan ta trapporna, gå lite extra snabbt från bussen hem eller vad man nu kan hitta på.
  Jag är bra på att planera, men har lärt mig den mycket hårda vägen att om man bara prioriterar och planerar träning får man tyvärr bakslag och det rejält….
  Så, se till att vila och ta hand om dig. Låt alla andra vara duktiga. Man hinner det man hinner. Punkt. 😉

 2. Jag har barn, hästar, hund och hus. Försöker att laga mat på söndagen inför kommande vecka. Har 2 dagar/v som jag går på styrkepass. Sen är det stallet på kvällen. Eftersom sambon kan träna på arbetstid så är det inget hinder för mig att dra iväg 2 ggr/v till gymmet eller ut och springa. Här måste det planera, jobbigt ibland…åh jaaaa…men men…ofta blir det löptur med vagn och hund till lekplatsen om det är ljust och fint väder..styrka och kondition på samma gång. 🙂

 3. Svårt det där! Jag brukar tänka när det blir så där att det gör tusan inget för det är ju inte varje vecka det blir uppehåll från träningen. Inte hela världen! Du har ju iaf en sund livsstil och sunt tänk! Men förstår att det är tufft ibland att få till allt när man har små barn…jag har ju bara mig själv att styra över än… 😉

 4. Jag fick mig ett gott skratt nu, du är för jäkla rolig 😛 Jag har nog inga bra tips tyvärr. Min son är bara fyra år, han gillar att vara med mig att träna emellanåt. Han är inte så stor så han har fritidsaktiviteter, när han får de så blir de nog inte lätt alla gånger här heller :S Nästa vecka kanske bli bättre? Ett alternativ är att gå upp tidigare, men jag antar att de inte lockar så mkt ? 😀

 5. Jag tror det viktigaste är hur du förhåller dig till det hela.Att acceptera att just i dag, just nu går det inte. Punkt.
  Älta och ha dåligt samvete är nog det sämsta för både din kropp och själ. 🙂
  kan det funka att gå upp lite tidigare? springa en sväng när sonen är i stallet? Springa till/från jobbet? Göra en paus i bilåkandet då barnen får leka och du träna lite?
  TRX är jättesmidigt att ha med t.ex och det kan räcka mer än väl med 15-20 min.
  Lycka till!
  KRAM

 6. Ibland kan det känns svårt även utan kids men en planka eller jägvila ngnstans måste väl gå att klämma in? Om inte, gå på muggen och gympa! Ingen som vågar ifrågasätta en dålig magen 😉

 7. Detta är helt utanför mitt område! men jag är så jäkla impad av småbarns päron som hinner springa,träna och ändå ge full focus till sina små barn…Respekt från en som har 2 hundar och knappt hinner skita ibland hehehe

 8. Förstår att det inte är lätt att få till träningen när man har småbarn alla gånger. Våra barn är 10 och 14 år och nu går det lättare då de kan vara hemma själva båda två några timmar. Nu är det stora problemet att man även vill vara med på alla handbollsmatcher dottern spelar och på alla bandymatcher sonen spelar, så ibland kör det ihop sig fullständigt!:) Nu för tiden bokar jag in dagar i almanackan och försöker fixa så att det funkar. Tidigare var det alltid min träning jag strök först, men nu gör jag inte det direkt utan försöker få till det ändå. Och som sagt, var sak har sin tid och när det kör ihop sig så får man vara glad för den träning som ändå blev av!:)
  Kram

 9. jag är grymt imponerad av alla er som jobbar, tränar och har barn! (jag är mammaledig med bara ett barn så det är nästan pinsamt i jämförelse…) Tycker det är kloka ord här ovan, om att var sak har sin tid och att köra extra hårt när det väl blir av 🙂

 10. Jag tränade väldigt sparsamt när mina var små. Visserligen hade vi hund dp, så jag fick ju daglig motion, men annars skulle jag säga att var sak har sin tid. Man får ta tillfällena när de kommer och lära sig se de tillfällen som kommer.

 11. Men det låter ju perfekt för lite extra vila istället och så kör hårt på helgen, vad är problemet egentligen bara vår egen uppfattning. Men å andra sidan målar du upp en underbar bild av din träning vid dessa små stunder.

 12. Jadu, precis så är det. Ibland går det bara inte och jag tror inte det finns något sätt att ändra på det. Livets omständigheter måste ju ta sin plats och barnen är som de är. Jag längtar efter ensamtid nu. Har haft sjuk/a barn hemma i två veckor nu. Håller på att bli tokig.

  Men burpees mellan varje tugga tårta tycker jag låter som en bra plan. Filmar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s