Det viktigaste på gymmet – Gå från B-kupa till D-kupa?

Jag blir uppriktigt sagt förbannad när jag läser om sådant här; en sport-BH med push-up-effekt?!
Sofy skrev ett inlägg om det här igår och jag vet inte vad jag ska säga… Handlar inte träningskläder om funktion?! Inte om att göra så att mina bröst ser ut som om det är två storlekar större?!

Hela hysterin kring tjejer i samhället är löjlig och samtidigt jävligt tragisk! (Sedan finns det manliga ideal också och de är lika skeva). Kvinnor ska vara smala och samtidigt muskulösa. Seniga, ”fina” muskler måste det dessutom vara! Inte stora ”biffiga”… Men vi ska trots detta, ändå ha D/E-kupa och massa kurvor. Väldigt logiskt… N.O.T.! 

being-perfect

Räcker det inte med att tjejer har så dålig självkänsla att de  inte kan gå till snabbköpet utan att sminka sig? Att (gissningsvis) 95 % av alla tjejer i gymmet är sminkade. En del förvisso efter en arbetsdag, men vet många som bättrar på sminket eller sminkar sig på nytt, innan de åker och tränar. Och nu push-up på gymmet….?!  *suckar högt*

Det bästa som finns är ju att se svettiga människor på gymmet. Både killar och tjejer. Det är något ”sexigt” med en nytränad svettig kropp tycker jag! Varför måste man vara en up-pushad, sminkad, nyponros som doftar (stinker) parfym när man tränar???

Som sagt, jag blir förbannad! Saknar (nästan) ord… GAAAH! *frustrerad*
Våga vägra idealet! Okej??! Lova?
.

24 tankar om “Det viktigaste på gymmet – Gå från B-kupa till D-kupa?

 1. Pingback: Mitt 2013 ! | Rund är också en form!

 2. Men visst ser det ut som att brösten är lite nedanför bh:n på bilden till vänster? Att bh:n ligger lite ovanför, för att bröna ska se mindre ut? När den sedan ligger på ”rätt” plats får den även till ett lyft. Jag tror inte på de där bilderna… Men visst fasen ska en sportbh se till att bopperna ligger där de ska?!! Hemskt att se tjejer med push up på aerobicpassen… Ser nästan lustigt ut!

 3. Nej fy farao! Du vet ju vad jag tycker om stora bröst! Som sagt var, om man pushar upp brösten på det sättet kan man inte träna. Och lyckas man träna så vet man inte vad träna hårt är. Jag har ju också gjort precis allt för att jämt platta till mina.

 4. Absolut- tragiskt! Men hur gör man för att förbättra självkänslan hos alla? Tänker att många skulle må bättre av en dos självkänsla, så kan man gå till gymmet och bli svettig eller till affären utan smink.

 5. Här plattas brösten till rejält när jag är på gymmet – allt för att de inte ska skumpa på löpbandet. Allt annat hade varit totalt otänkbart för min del!
  Vad gäller sminkningen så händer det att en del av dagens mascara sitter kvar från jobbet, men mer än så blir det inte.

  Kanske kan bero på att man börjar bli till åren och dessutom är småbarnsförälder…? Inte för att jag någonsin varit speciellt ”fixad” på gymmet, men det är jäkligt skönt att inte bry sig om sånt längre!

 6. Åh vad jag håller med dig! Jag har aldrig förstått hysterin kring stora tuttar, och är det någon gång de absolut inte fyller någon funktion så är det ju när man tränar!

 7. Bra skrivet! Jag har reagerat på att vissa instruktörer är hårdsminkade, inte direkt en förebild för min tonårsdotter när hon tränar. Tänk om alla tänkte, och förstod, vettigt genustänk!

 8. Jag är nog alltid den minst ofixade på gymmet tror jag. Vaknar, stiger upp, på med kläderna och iväg. Sedan går jag därifrån, nästan alltid helt genomsvettig. Men, jag stör mig inte direkt på de rådande idealen, tycker bara det är komiskt med alla de som besöker gymmet utan att VILJA ta i eller bli trötta. (något jag faktiskt ägnade ett inlägg åt tidigare i veckan). Men det är klart att du har rätt i det du skriver, och alla har kanske inte självförtroende nog att träna utan att vara fixade i håret, med sminket på plats. It’s such a shame.

 9. Jag blir också matt/ledsen/arg av dagens samhälle och den hysteri som råder kring utseende. Jag har en systerdotter som är 13 år och även om hon inte klär sig så vuxet så kan man se om man tittar på hennes instagram/fb att många i hennes ålder klär sig alldelse för vuxet och utmanande. Så sorligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s