Att hitta balansen.

balans
”Vikter är onödigt”, skrev jag. Och vikt  är onödigt också.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag hade antal kg i huvudet när jag började löpträna, för två år sen. Idag är tänket inte alls likadant! Visst, går jag ner i vikt är det en liten bonus, men det viktiga, tycker jag, är att hitta balansen i livet. Jag mår jättebra när jag får träna. Det finns inga kilon i världen som kan ge samma känsla, som endorfinerna och träningsglädjen man känner efter ett pass!

Ska jag vara ärligt vet jag inte när jag vägde mig sist…?!
Vågen vi har hemma är nog från 80-talet. Haha! Men den fungerar (knappt). Igår ställde jag mig på vågen för första gången på (som sagt) ”jag-vet-inte-när”. Av det jag minns sen långt tillbaka, har jag tappat ca 3 kg. Inte något jag har gjort genom att ”banta” eller äta mindre. Det enda jag har gjort på senare tid, är att lägga mina söt/godisdagar på helgen (istället för som innan, ofta mitt i veckan). Samt att jag dricker svart kaffe, istället för cappucino. De är de två förändringar vad gäller kosten som har skett. I övrigt äter jag (”tyvärr”?) lika stora portioner. Jag har smör och grädde i maten (såklart!) osv osv.

Vad jag vill komma fram till är; hitta en balans!
Det handlar oftast om små förändringar. Det är de som gör skillnad i slutändan och som fungerar i det långa loppet. Testa och försök hitta vad som funkar för dig. Sallad och/eller svält funkar aldrig. Att köra på i 120 vad gäller träning, när man är nybörjare, funkar aldrig. Och förbud funkar ALDRIG! Sofia skrev ett mycket bra inlägg häromdagen, som handlade om de vanligaste misstagen man gör. Läs gärna. 🙂
.

5 tankar om “Att hitta balansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s