Tuffa tisdagen! – 500-ingar

Malin - Pannbenet, 1-1 ?
Ja, den ”brukar” kallas så i bloggvärlden. Men jag vet inte…

Det kan väl likaväl vara MEGA-tuffa Måndagen. Eller OERHÖRT tuffa Onsdagen. Eller FRUKTANSVÄRT tuffa Fredagen. 😉 Men just den här veckan blev det just ”tuffa tisdagen”, för min del. Jag var lite orolig över knät, för efter förra terrängpasset molade det lite i knät efter löpningen. Inte under tiden jag sprang, konstigt nog.

Jag värme upp i lugnt tempo och det kändes bra.
Jag började med mina ”500-ingar”. Tanken var (och det blev) 6×500 meter.  Jag försökte hålla ca 5,20-tempo och det gick i det stora hela bra. Jag hade en liten dipp på intervall nr 4, men de två sista kändes betydligt bättre igen, så jag är nöjd! Intensivt och tufft, men ändå hanterbart. Så bra tempo inser jag, så här i efterhand. 🙂

Inga känningar i knät under intervallerna heller.
Fantastiskt! *YEAY* (Men märkligt… Kan det ha att göra med att högre tempo innebär bättre löpteknik?) Inte ens efter passet har knäna ”molat” som det gjorde sist. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Förhoppningsvis utvecklar det sig inte ALLS! Men jag håller ett öga på det och känner efter lite extra hur det känns, närmsta tiden framöver.

9 tankar om “Tuffa tisdagen! – 500-ingar

  1. Ja men så kan de ju faktiskt vara. För ofta får man bättre teknik i ett snabbare tempo. Grymt jobbat iallafall och gött att knät känns bra 🙂

  2. Det där med att inte känna av knäna när man springer snabbare känner jag igen. Tror, precis som du, att det har med tekniken att göra!

  3. Jag tror verkligen att högre tempo ger bättre teknik, och mindre bara ”stötar upp och ned”! Tuffa tisdagen stämmer verkligen i löparsammanhang. Det är oftast då jag kört hårdast intervaller iaf. Och så ”Långpass-söndag” förstås. Fast det funkar ju inte lika bra med bokstäverna;)

  4. Jag måste oxå börja köra intervaller… Har aldrig gjort det, men alla säger att det liksom is da shit! Har du några bra tips på bra intervaller, så dela gärna med dej!;-)
    Kraaaaam K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s