Beslutsångest Inov-8 – Tips önskas !

Hjälp mig, snälla! Jag är rådvill.
För en månad sedan var jag så säker på att jag skulle beställa ett par Trailroc. Efter att ha hört gott om dem från både Niklas och Alexandra! (Hennes fick jag även testa lite snabbt på Salomon Trail Tour-tävlingen i Skatås). Däremot tycker jag personligen om skor som tajt om foten, som t.ex. mina speedcross. Trailroc-skon har ju en betydligt bredare passform för framfoten (men det kanske är en vanesak?)

Dessutom tycker jag (om man nu ska blanda in utseendet…?) att herrmodellen (den röda) är betydligt snyggare än dam-modellen: 236:an. Och frågan där är om passformen påverkas ytterligare..?

Efter lite diskussioner på jogg.se så funderar jag istället på Roclite 243, som är smalare framtill.
Men samtidigt känner jag; är den kanske lite FÖÖÖR lik mina speedcross (förutom att den är lättare förstås), då de verkar ha lite större dobbar. Trailroc:en känns som en lätt sko, som även i nödfall skulle kunna användas på grus- eller t.o.m. asfaltsvägar. Dobbarna känns mindre helt enkelt.

Det bästa hade varit att prova båda (såklart)!
Men jag är lite lat. Och i stan där jag bor finns inte dessa skor (knappt terrängskor över huvudtaget).
Har ni testat någon av dessa två? Några erfarenheter…?

 

inov-8

9 tankar om “Beslutsångest Inov-8 – Tips önskas !

 1. Jag börjar med den klassiska fråga; vad ska du använda skorna till?

  Jag personligen tycker att Trailroc är något hård i sulan för att vara bekväma på asfalt. Sprang mycket med dessa i vintras och de var jättebra när det låg lite snö på marken, men så fort det blev ren asfalt så blev det stötigt (och då springer jag nästan uteslutande med skor med lite dämpning). Trailroc har en enormt skön passform, riktiga favoriter där. Den breda tåboxen kommer att skämma bort tårna så att de aldrig mer vill klämmas in i ett par trånga skor. Så Trailroc är för mig valet om jag bara ska springa på mjukt underlag. Har ingen egen erfarenhet av hur de är när det blir blött, men jag har läst att de är framförallt framtagna för torrare underlag. Gummit i sulan är ganska hårt (och därmed slitstarkare) jämfört med Roclite.

  Roclite har egentligen inte någon direkt annorlunda passform (jag sitter just nu med en sko av varje på mig), men det är lite mer plats för stortån i Roclite. Tåboxen känns annars ganska lika, inte alls trång. Sulan i Roclite är mjukare och skon är mer flexibel och böjbar än Trailroc. Det gör Roclite skönare att springa med på hårdare underlag, dock är det möjligt att Trailroc har en bättre rock-plate för att förhindra genomslag när man trampar på vassa stenar mm. Greppet i sulan på Roclite känns bra på alla underlag, även när det är blött. I förra veckan sprang jag 30km med Roclite på grus och asfalt utan att uppleva dem som hårda eller stötiga. Dobbarna känns inte när jag springer asfalt.

  Så vill du ha en ren terrängsko för tekniska stigar, off-trail, få bra respons från underlaget och mycket löpglädje ska du satsa på Trailroc.

  Vill du göra allt; off-trail, stigar, grusvägar, asfalt och kunna springa långa sträckor skulle jag satsa på Roclite.

  Gjorde jag valet lättare nu?

  • Inte egentligen Annelie… 😉
   Men tusen tack för ett utförligt svar!! 🙂

   Jag får funderar lite till.
   Tanken är ju att jag ska ha dem som ren terrängsko, och vissa pass går ju bara på tekniska stigar/ off trail, men springer jag här hemma är det det lite transportsträckor på grusväg (dock inte asfalt) innan jag kommer in i skogen.

 2. Jag har ingen aning för Trailskor finns inte i min del av världen heller. Men jag är också sugen på ett par inov-8 så det blir spännande att läsa vilka svar du får!

 3. Är man osäker är nog det bäst att köpa från någon svensk butik typ sportamore. Då kan du ju byta rätt av om du skulle känna att den känns fel hemma. Uppfattar det som ganska liten skillnad mellan dessa båda.

 4. Det är lika bra att jag är tyst, för jag har inte någon aning. Men HEJ 🙂
  Du kan få tipsa mig om ett par bra löparskor som inte kostar en miljon istället 🙂

  Kram
  Stoffe

  • Det finns en hel djungel… 😉
   Hur dämpad sko man vill ha och hur steget ser ut?

   Jag fick ett par Nike Structure som första sko när jag provad på löplabbet. Så här i efterhand tycker jag att det var en alldeles för dämpad sko, som gjorde att jag FICK problem med benhinnorna (motsägelsefullt…?) Nu springer jag i något lättare skor. Favoriterna (när jag inte springer i skogen då) är mina New Balance W870. Hyfsat med dämpning men ändå lättare och inte lika mycket pronationsstöd som i Nike-skon. Nu är ju just den en dam-modell men… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s