Jag måste vara oerhört osäker…? *Skryt, skryt*!

Läste följande artikel i senaste numret av hälsa och fitness.
Jag har redan sen innan hört att människor (tydligen) stör sig massor på de som lägger in statusar om sin träning på t.ex. facebook. Min personliga gissning är att de får dåligt samvete för att de själva inte tränar (?) Eller också är det bara typiskt svenskt att vi inte får vara stolta över något vi gjort.  Jo, liiite stolta får vi kanske vara. Om vi är det i tysthet… Jäkla Jante! *Suckar*
(Ska vi in på det ämnet, störs jag betydligt mer av de som skriver gnäll-inlägg och energislukande, neggo-inlägg i princip VARJE DAG. Jo, jag vet. Jag borde ta bort såna människor!)

Att jag skriver om min träning på facebook och här i bloggen (och delvis även på instagram) är för att få feedback, ja. Men jag ser det inte som skryt. Jag får inspiration och glädje av den respons/kommentarer jag får. Likaväl som jag får inspiration och glädje när jag läser om och kommenterar ANDRAS träning!  🙂

Söker jag bekräftelse? Jag tror inte det. Eller ja, kanske på sätt och vis… Det pushar ju mig LITE extra när andra läser och skriver kommentarer. Men jag anser däremot inte att det handlar om osäkerhet! Jag skulle garanterat träna lika mycket, även om jag inte skrev om det. Jag älskar ju träningen, även när det ”bara är jag själv”! 🙂  Hur tänker ni?

Är man bekräftelse-sökande och osäker  bara för att man skriver om sin träning på fejjan?

image

 

22 tankar om “Jag måste vara oerhört osäker…? *Skryt, skryt*!

 1. Pingback: Mitt 2013 ! | Rund är också en form!

 2. Äh men vaddå skryt? lika mycket skryt som att lägga upp restaurangbilder, besök på bästa klubbarna, snyggaste bilen eller whatever.

 3. Löjligt!!! Man får väl skriva va man vill. Jag gör det och retar sig folk på det så fine för dom…hahaha!!! Låt oss fortsätta! 😀

 4. Det här är en intressant diskussion. Jag skulle säga att det handlar om GLÄDJE! Träningsglädje helt enkelt. Facebook är som en slags happy-moment-logg. Folk delar sina lyckligaste stunder: Barnens äventyr, nya bilen, bullbaket, ett nytt jobb och … även träning. Problemet är väl att alla inte riktigt känner lycka inför ett träningspass. Vårt samhälle har fostrat oss att motverka ansträngning så därför är det jobbigt att ta i. Och en del kan helt enkelt inte förstå glädjen i det. Och det måste man kanske respektera. Jag delade en bild på Facebook igår där jag uttryckte min glädje efter ett triathlon fullt medveten om att det sticker i vissa ögon! Men det är ju sånt jag gör och älskar! Så varför ska jag inte få visa den sidan av mig!

 5. Ja men shit, om folk stör sig så mkt får de väl gå ur facebook eller blocka de personerna de stör sig på! Personligne uppdaterar jag aldrig träning på fb, men jag blir inte heller irriterad på de som gör det. Snarare nyfiken! Kanske beror det som du säger på att jag INTE har dåligt samvete:) DÅ kan man istället glädjas åt att andra också tränar!

 6. Jag håller med dig, bra inlägg. Jag hörde om just detta för någon vecka sedan när jag åkte till jobbet. En programledare i radio störde sig så in i bomben på just detta. Kände bara att jag blev irriterad och känner hur upprörd jag blir nu oxå, så här innan läggdags. Hehe! Att de orkar! Kramar ifrån mig

 7. Precis som du så skulle jag träna lika mycket även om jag inte skrev om det. Iof skriver jag inte om all min träning utan försöker variera mig. Jag inspireras massor av andra träningsbloggare o inte en gång har jag kopplat ihop det med skryt.
  Kram

 8. Folk skriver om allt på facebook och folk blir arga på allt på facebook också. Hellre träning och glada tillrop för min del – än sura medelålders tanter som klagar på allt. Elller uppdaterar om varenda liten sak de gör. Well, det är min åsikt!
  Fortsätt du. Det inspirerar 🙂

 9. Jag läser många träningsbloggar för att få inspiration och peppning till min egen träning. Jag skriver om min träning på fb, men aldrig några tider. Alltid kul att få uppmuntrande kommentarer, men inget jag kräver. Sedan är det alltid kul när man får läsa kommentarer som ”du inspirerar mig till att också träna” på både bloggen och på fb!:)
  Håller med alla föregående och som sagt, läs inte om du inte vill läsa om träning!

 10. Jag håller med dig fullständigt och har funderat en hel del på det där! Det jag har kommit fram till är precis som du att JAG blir inspirerad av att läsa om andra människors träning. Därför har jag också insett att det antagligen finns fler som jag och därmed kanske andra kan inspireras av MIN träning. Så egentligen vore det ju lite oförskämt att bara läsa andras bloggar och inte skriva en själv!! (skojar… 😉 )

  Jag kan förstå att folk blir lite irriterade när det läggs ut facebookstatusuppdateringar vareviga dag som tex ”morgonjoggat sjutton mil – nästa pass ikväll”, men å andra sidan så är väl det, återigen precis som du säger, mycket bättre än allt negg å gnäll.

  Jag skriver väldigt sällan om min träning på facebook, av den enkla anledningen att jag inte vill tro att jag söker uppmärksamhet från andra. Å andra sidan kollar jag ju ”statsen” på min blogg varje dag… motsägelsefullt! – jag vet. 🙂 Saken är dock den att facebook använder alla människor för olika ändamål, medan de personer som letar sig in på min träningsblogg eller andra ämnesspecifika bloggar förmodligen vill läsa om just det som skrivs där.

  Förlåt för en lång kommentar. Ibland kan jag bara inte sluta. 😉

 11. Blev intervjuad i Friskispressen ang samma ämne (http://piggelina.se/2013/06/favoritmuskel/). Jag skulle vara FÖR statusuppdateringar och sen var det någon annan som var EMOT. Förstår inte varför det sticker i ögonen på folk. Jag blir grymt peppad av andras äventyr och träning. Inte så jag behöver läsa om varenda löprunda men kanske de där som är lite speciella. Nya platser, nya träningsupplägg, nya övningar och allmän inspiration.

  Såklart hade jag tränat även utan att blogga/facebooka om det men när motivationen tryter kan det vara just bloggen som driver en att ta steget ut fast det ösregnar och haglar. Det blir ju i alla fall ett bra blogginlägg kan jag tänka ibland…

  Så fortsätt statusuppdatera. Vill man inte läsa får man blunda. Precis som jag gör när jag ser candy crush-uppdateringar. Då blundar jag JÄTTEHÅRT!

 12. Jag har faktiskt skrivit ett inlägg om det…som just nu ligger i mitt utkast och väntar på att bli moget att publiceras…det är lite djupare och jag vet inte om jag ”vågar” lägga upp det.. förövrigt så blir jag inspirerad av allas andras träning..så då kanske någon blir inspirerad av mig?

 13. Jag håller i grund och botten med dig i allt. När man har en blogg som är nischad mot träning så blir ju ”problemet” (som inte är ett problem) självlösande. Alla som går in på bloggen vet att den handlar om träning och då är det ju självvalt att vara där. Jag uppskattar väldigt mycket att få kommentarer, råd och pepp på min blogg. Kanske handlar det delvis om bekräftelse, men allra mest är bloggen min personliga träningsdagbok. Jag blir glad av att kolla igenom alla roliga lopp och alla svettiga timmar jag tillbringat i löpardojjor! På FB försöker jag vara mera nyanserad, vilket i och för sig mest resulterar i att jag inte uppdaterar alls… 😉

 14. Väldigt bra inlägg! Jag skriver ibland om träning, på fb, i bloggen och på instagram. Det är ju en del av vem jag är, en del av mitt liv, lika väl som det där vinglaset/godisskålen/middagen med levande ljus är en del av någon annans. Förstår mig inte på folk som orkar lägga energi på att reta upp sig på vad andra skriver OM det inte bara är att de hänger ut sin ”smutstvätt”, klagar en massa och/eller är elaka… Jag inspireras av att andra tränar, det sporrar mig!

 15. Nä, håller med dig där. Känner inte alls att det grundar sig i osäkerhet. Jag gillas att motiveras och inspireras av andra och hoppas att andra känner likadant. Men det är så typiskt att man ska klaga och trycker ner (var)andra. Håller med om att det mest irriterande är alla negativa/klagoinlägg så påpekar hur fel alla andra är/gör hela tiden, DET stör jag mig på :p

 16. Fånigt! Man skriver väl det man vill! Jag får ju mycket inspiration av att läsa om andras träning och även skriva om min egen! Tycker det är långt ifrån skryt eller osäkerhet. Är det skryt att lägga ut bilder när man har de gött i solen, äter en go middag eller dricker en go drink eller har de bra på annat sätt. Nä jag håller med dig..mycket trevligare att läsa om folk som har de gött eller gör något bra än gnäll!! 😉 vi fortsätter väl skryta om vår träning tycker jag 😉

 17. Bra inlägg!
  Nickar igenkännande på flera ställen … Och funderar på samma saker som du ställt.
  Visst är det kul att få positiv feedback, tips eller råd.
  Självklart så skulle jag ju träna oavsett.
  Men så är det väl med allt i livet!?
  Visst blir man glad om barnen tycker om maten man lagar.
  Man känner sig uppskattad om kollegorna säger nått snällt om ens arbete.
  Man blir glad helt enkelt.
  Och man har rätt att vara nöjd och stolt över sina prestationer!
  Kram

 18. Beror väl på hur man lägger upp det. Själv skriver jag sällan på FB om träning mer än i de grupper jag är med i. Men det stör mig inte när andra gör det. Det jag kan störa mig på är istället alla barnbilder (ett par varje dag på en 11-åring!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s