Recension Inov-8 Trailroc 236

Jag beställde ju mina nya Inov-8 skor härom veckan.
Det blev en beställning hos Sweden Trails; en butik (och även en blogg) som drivs av Jens Öst. Idag, när alla köper från England och USA blir man lite extra glad när man hittar ett litet, svenskt företag som har bra priser! 999 kr fick jag betala för skorna (fraktfritt). Och paketet kom snabbt. Bra betyg! 🙂

Vad gäller mitt tyck och tänk om skorna nu då, efter att ha provsprungit dem.
Jag är ju så oerhört van vid mina Salomon Speedcross. De sitter riktigt tajt runt foten! Detta var som att…tja, vad säger man…låta fötterna bada. Fast i luft. Haha! Inget negativt menat, men bara allmänt ovant för min del. Fossingarna själva var nog oerhört glada! Gott om plats i tåboxen, vilket är skönt. Särskilt om man springer längre rundor, då fötterna har en tendens till att svullna lite.

 

image

.
Däremot har jag hört att de ska funka bäst i skogen.

Vilket de säkerligen gör! Men vad jag försöker säga är; jag tycker pesonligen att de var helt ok på grusväg (jag har en liten transportsträcka till till stigarna när jag springer hemmavid). Även den uppfattningen kan bero på att jag brukar köra samma transportsträcka med Speedcrossen, där dobbarna är ganska tydliga.

När det gäller skogen då.
Det märks att skon är mindre dämpad gentemot Speedcrossen. (Och att den har lägre drop). Men det jag märkte av mest var ändå dämpningen. De har ju ”META-SHANK™ III”-plattan som skyddar mot stenar och rötter och liknande och visst skyddar den! Men man känner dem ändå på ett helt annat sätt än i Speedcrossen. Man känner MARKEN mer helt enkelt. Vilket ju egentligen är bra! 🙂

Slutkontentan;
Mjuk stig, rötter, och (torra) spänger var inga problem! De fick bevisa det på gårdagens runda. Det jag inte kunde testa (så mycket) var på hårdare underlag, som typ stenhällar. Jag försökte sikta in mig på varje större sten jag såg (vilket tyvärr inte var så många) och det kändes bra!
Men jag får nog ta en tur till Skatås och getryggen för att testa dem ordentligt på den typen av underlag! Likaså riktigt lerigt underlag, återstår ju att se. Just nu är det ju SUPERTORRT ute i skogarna efter den här kanonsommaren. Men första intrycket är BRA!

10 tankar om “Recension Inov-8 Trailroc 236

  1. De där är jag också intresserade av. Har Inov-8 Xtalon 190 men tycker de har lite för mkt dubb för mina små grusvägar hemma.

  2. Hej! Jag tittar också efter ett par nya trailskor och har faktiskt kikat lite på Inov men hur tycker du att de är i storleken i förhållande till vad du har i vanliga skor?

  3. Intressant recension! Återkom gärna när du usatt skorna för de tuffare tagen också. Jag är lite nyfiken på just de där dojjorna nämligen, som komplement till mina buggar. Låter klart lovande so far.

    • Ja, jag har varit jättenöjd med mina Speedcross! Användningsområdet på dem och Trailrocen är ju inte riktigt samma, när allt kommer omkring. Så jag kommer använda både framöver.
      Speedcrossen får jobba när det är lite mjukare/blötare/lerigare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s