Långpasset som inte blev…

Förutsättningarna för ett långpass var riktigt bra.
Halvklart väder och skön höstluft. Men jag kände ganska snart att kroppen inte riktigt var med mig…! Det kändes segt, tungt och flåsigt i minsta lilla uppförslut, trots att tempot inte var högt. Mössa och vantar åkte på, men vantarna åkte av efter ett tag. Kändes bara otympliga, tunga och svettiga…! (Det var nog inte så kallt som jag trodde).

image

Tanken var att köra ett långpass den här helgen.
Förra helgen kände jag ju inte alls för en längre runda och bytte ut det mot backintervaller. Jag hoppades därför att kroppen skulle vakna till liv den här dagen istället, men det gjorde den tyvärr inte. Kanske därför jag började ta såna här foton….? Haha!  (Ja, jag är lättroad och skrattar åt mig själv). 😉

image

Efter 4-5 km kändes det nästan som att jag fick en släng av ansträngningsastma.
(Även om jag inte är helt säker på hur det känns). Det väste lite oroväckande vid varje andetag. Det var här jag insåg; det blir inget långpass. Och det blir definitivt inga intervaller, en dag som den här. Det blir istället ett kravlöst, lugnt distanspass.

Jag passade på att prova lite nya stigar. Fegade LITEGRANN då jag fortfarande inte är helt bekväm i att springa rakt ut i skogen utan att veta vart jag är på väg, men jag börjar i alla fall bli BÄTTRE på det. 🙂 Dryga 8 km ute i skogen blev det i alla fall. Revansch på långpass får det bli en annan dag.

image

8 tankar om “Långpasset som inte blev…

  1. Vad härligt att få springa sådär i skogen. Har inte riktigt hittat nån skog i Östergötland som jag kan ta mig an…
    Men bra jobbat även om kroppen inte kändes på hugget, du fick ju en skön stund i skogen ändå 🙂

    //Frida
    matsdotter.shapemeup.se

  2. 8 km är väldigt långt i mina öron 🙂 Men de ju klart att du jämför med hur du brukar prestera. Men hur som helst, ibland är man inte på topp, Och ibland är man det! Så tror att nästa långpass så kommer du säkert flyga fram ska du se 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s