”Spring!! Men stå still…?”

Dagen började med isgata och sedan en vurpa.
Inte ut på isgatan som man hade kunnat tro. Nej nej! Utan inne i matsalen pga snö under skorna. Och som pricket över i:et mitt i fallet; kaffe över handen och hela golvet. Jippi yeay, vilken start på dagen. Tur att jag ska träna efter jobbet…  Men kanske pga den starten som jag känner mig lite gnällig? Haha!

Det här är väl egentligen inget något att haka upp sig på.
Ett typiskt i-landsproblem och det finns betydligt värre saker här i världen. Men jag måste ändå säga; jag kan inte låta bli att reta upp mig på det här fenomenet… Jag är en löpare. (Japp, trots mitt snigeltempo!) 😉  Jag har inte jättemycket kött på benen vad gäller teknik och så, men när till och med JAG ser att något inte stämmer så…

VARFÖR väljer man att på framsidan av löpartidningar ha foton på människor som INTE springer?
Alltså om man väljer en bild på någon som står still; fine! Men jag menar fenomenet när man fejk-springer och det bara ser märkligt ut. Why…? Och säg inte att man gör det för att slippa suddiga bilder. Hur ser inte tekniken inom fotografering ut idag..?

Jag har även sett detta i bloggar och annonser.  Minns särskilt en bild med två tjejer och en kille och det var fullkomligt PINSAMT rörelsemönster. De stod stelt på ett ben och pendlade dessutom med fel arm, så det såg ut som passgång?! Haha!  Kommer däremot tyvärr inte ihåg vilket lopp det var reklam för…?

Lite exempel här, på gott och blandat. Blandad teknik, blandat spring och blandad fejk…
Är det bara jag eller ser inte vissa bilder på ”springande” människor märkliga ut?

 framsida

framsida2

18 tankar om “”Spring!! Men stå still…?”

 1. En annan fundering: vill man verkligen ha en träningströja som redan från början har lökar i armhålorna? Är det för att andra ska tro att man tränat hårdare än man gjort? Eller är det för att dölja ens egenproducerade svett? Appropå bilden nere till vänster 🙂

 2. Haha det har jag med stört mig på. Liksom: spring lite snyggt mot mig så håret fladdrar lite så tar vi en bild. Hoppas vurpan gick bra ändå och att det inte var någon som skrattade (fick lite flashback till skolmatsalen…) Härlig onsdag på dig!

 3. Hehe, första bilden (uppe till vä) är ju faktiskt skrattretande!!
  Att vurpa däremot, inte lika kul. Fast efteråt är det rätt så roligt att garva åt. Har en hel del upplevelser av liknande slag att skratta åt. Men när man väl ligger där o krälar e det inte alltid så underhållande! 🙂

 4. Vilken tur att du inte slog dig!
  När det gäller omslagsbilderna i RW så handlar det om avtal och grejer med RW International.
  Men jag håller med. Fjantig bilder…
  Ska ta upp det med chefen igen. 🙂

 5. Som sagt Lisa Norden-bilden och den ovanför är OK, de andra…not so much. RW brukar ju få kritik för sina omslag och det finns flera trådar på Jogg.se som handlar om det, t ex om bilden nere på vänster som verkligen är en katastrof. Svaret brukar bli något svammel om ”säljande omslag”.

  • Jo, jag håller med om att de två till höger är ganska ok. (särskilt den högst upp enligt min mening).
   Men jag fattar fortfarande inte varför man inte kan ta riktiga foton, när folk verkligen SPRINGER? Borde inte det vara ”säljande omslag” om något?

 6. Åh nej, det är livsfarligt med snö under skorna. Hoppas det gick bra i alla fall.

  Jag har också tänkt på löparbilder faktiskt. Ofta är det ben sträckta låååååångt framför kroppen vilket jag förstått inte är så bra. Dessutom gör det mej purken när jag ser bilder på mej själv springande: Det ser inte alls så där gasell-likt ut. Mer liksom..ehm..lufsigt..

 7. Bilden nere till vänster är ju ett väldigt överdrivet exempel på hur man inte ska springa.. hur kan man ha en sån bild på framsidan av en löpa tidningen..

  Vill man ha skador och springa långsamt bör man försöka hålla ett sånt steg

 8. Vill du ha större respekt för ”fejklöparen” nere till höger så är det bragdguldvinnaren/världsmästaren/OS 2an lisa norden =D

  Hon springer triathlon milen runt 33 minuter..

  Men förstår vad du menar.. men störigt att störa sig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s