Varför öppnade jag truten??

Sara som skriver bloggen ”Träningsglädje” befinner sig i Åre.
Hon skrev att hon hellre kör 4×4 minuters intervaller, än 16×1 minuters. Jag kommenterade att jag personligen MYCKET hellre springer 16 st en-minutare! Långa intervaller är mentalt skitjobbigt i min värld! Även om det är det jag vet att jag egentligen borde öva på, för att öka uthålligheten… *harkel* 😛

Med hennes inlägg i bakhuvudet körde jag korta intervaller.
Jag valde just 1 minuters och la mig en bra bit under komfort-tempot. Man måste ju ut ur den med jämna mellanrum! Det var dock evigheter sedan jag körde korta intervaller, så jag valde att satsa på 8 stycken. Till att börja med. När dessa var avklarade tänkte jag:
”- Jo, men jag klarar två till…!”
Efter dessa tänkte jag: ”Tolv är en bra siffra”. Hjärnan sa; ”Jajemänsan, 12 är en JÄTTEBRA siffra!” Kroppen skrek: ”Aldrig i livet!?!”
Synd för kroppen att den inte var med på noterna, för det fick den vara antingen den ville eller inte. Jag klarade 12 stycken, men mådde rejält illa på sista två intervallerna….

Här kommer jag och kaxar mig med; ”Jag springer MYYYCKET hellre 16×1 minuter…”
Yeay right?! Känns lite som lottoreklamen: ”Du har ju hela helgen på dig….?!” (Sagt med tungan nergrävd i underläppen). Haha! 😉 Men nu är det i alla fall gjort och jäkligt trött och endorfinstinn blev jag! T.o.m. såpass att när kroppen väl hade lugnat ner sig efter 10-15 minuters nerjogg så körde jag lite core-övningar som avslutning. Bra söndag!

Har ni haft en bra söndag? 🙂

wpid-IMG_20131114_210745.jpg

17 tankar om “Varför öppnade jag truten??

 1. Åh grymt! Vad håller du för tempo och hur lång vila hade du, jag körde passet idag men det var lite lurigt att veta hur snabbt man skulle springa ( nästa gång testar jag 4×4 ) 🙂

 2. Pingback: #TuffaTisdag och min första… | Rund är också en form!

 3. Intervaller är det värsta som finns. Men måste jag välja så tar jag hellre längre än korta… Mina sega muskler är liksom mer lämpade för det. Fast helst myser jag mest omkring, så långt som möjligt, i den där zonen där allt är så himla behagligt:)

 4. Du är grym! Jag önskar att jag klarade 5*1 :P. Men det ska jag kanske göra om jag försöker för det har jag faktiskt inte gjort. Skriver det som ett förslag på del av träningspass i januari. Korta intervaller. Jepp, så får det bli. Tack för inspo.

 5. Men det var ju jättebra!
  Man måste våga utmana sig själv ibland. Egentligen hatar jag intervaller, men har liksom lärt mig att uppskatta dessa nu då jag försöker hitta tillbaka igen. Man utvecklas så snabbt.
  Kram

  • Ja, det förstår jag. Lite snö här nere hade inte gjort något. Jag har också längdskidor hemma som jag gärna testar (Det skulle bli för första gången på 15 år…) 😉

 6. Alltid bra att utmana sig! 🙂 Och tack, jo, jag har haft en mycket bra söndag då vi har kommit hem från vår lilla englandsresa idag. Borta bra, men hemma alltid bäst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s