Hur man får: 1. Många likes 2. Många läsare ?

Jag tycker det är intressant när det kommer upp ämnen i bloggvärlden, som INTE kretsar kring hur många set man körde på gymmet, eller vilket tempo intervallerna gick i. Missförstå mig rätt; jag älskar sådana inlägg. OCKSÅ! Men ibland är det skönt och ”fräscht” med lite andra ämnen. Som idag:

Jeanna skriver om hur hon fick många likes på en bild med bakelser.
Jag känner igen mig i det hon skriver. Jag la ut den här bilden häromdagen och fick förvånansvärt många ”likes” på den bilden, jämfört med mina ”vanliga” träningsbilder. Jag tänker ungefär så här:

* Antingen är människor riktigt, j-a trötta på mina träningsbilder och/eller selfies?! 😛
* Eller också är människor (nästan) alltid sötsugna? (Finns det något annat alternativ? Help me!)
.

image


Charlotta Sofia
och Cecilia skriver om ämnet som varit på tapeten vid några tillfällen;

Behöver en välbesökt blogg ha BRA bilder? Dvs foton med skärpa, djup, rätt ljus osv osv? Personligen säger jag: Nej. Jag läser en blogg för att jag tycker personen skriver om intressanta ämnen. Både vad gäller träning OCH andra ämnen. En person med glimten i ögat, självdistans och gärna en gnutta ironi. Typ som jag…  😉

Visst, jag kan tycka att foton FÖRSTÄRKER en bra blogg!
Att det blir ytterligare en dimension till bloggen, men det är inte ENBART därför jag läser dem. Jag är själv dålig på att lägga upp foton tagna med en systemkamera. Jag har alltid med mig mobilen, både till vardags och när jag tränar, därför blir det bilder tagna med just den. Jag menar; hur o.r.k.a.r. ni ha med er en kamera överallt….?

22 tankar om “Hur man får: 1. Många likes 2. Många läsare ?

 1. Jag instämmer med Sara. En blogg kan vara sjukt bra utan bilder. Precis som en blogg med fina bilder och helt ointressant text kan vara helt ointressant. Det är liksom helheten som lockar.
  Och… Jag orkar inte ta med min kamera överallt, varför jag i omgångar kör mer insta. Fast det är ju för att jag också marknadsför mitt fotande i bloggen. Blir konstigt om jag skulle släppa på kvalitet då.

  • Jo, men det håller jag med om (att det finns bra bloggar som INRIKTAR sig på foton). Din är faktiskt en av FÅ, som jag läser, som inte är träningsinriktad. Du har grymt fina bilder! 🙂

 2. I agree! Roligt med lite variation.
  Jag har en bild på instagram som fick så konstigt många likes. Brukar ha typ 15 fick typ 101 haha så konstigt. Det var regndroppar på ett fönster..

  Kram
  Stoffe

 3. Jag lägger inte så mycket vikt på bilder eftersom jag tycker jag redan har sett de mesta av bilderna som publiceras. Det kan vara någon gång jag känner wow, men det är faktiskt inte så ofta. Jag lockas mer av en bra disponerad text, bra formuleringar och texten får inte heller vara för lång.

  Malin: Ta inte det här personligt nu men är det bara jag som tycker att bilden på kladdkakan är lite äcklig. Visst, det är gott med kladdkaka. Det tycker jag också, men den ser bara för onyttig ut. Lite som att titta på en pizza-slice som dryper av fett…… :-).

 4. Gillar jag bloggen så spelar det mindra roll om bildera är tagna med systemkamera eller ej.
  Och ja folk verklar verkligen gilla bilder på kakor, OCH semesterbilder.
  kram

 5. Skulle önska mig lite bättre bilder på min blogg, men jag prioriterar att få ut inläggen än att inte få ut dem alls. 🙂 Ibland lyckas jag få ut ngt från systemkameran men oftast vill jag att det ska gå snabbt och smidigt och det är det ju inte med systemkameran. Speciellt inte att ta med den på löppasset 🙂

 6. Jag skulle gärna ha fina bilder på min blogg, men jag läser definitivt inte bloggar själv för bildernas skull. Bilder lättar upp texten, men de behöver inte vara välkomponerade eller annars bra för min del. Innehållet är viktigast. Jag orkar inte läsa bloggar som aldrig skriver text utan bara har bilder, sånt har man ju instagram för.

 7. Pingback: Skosulan.com | Bakelser möter löpning

 8. Jag älskar bloggar med fina bilder och drömmer om att ha en sån själv. Men när det kommer till kritan har jag varken tiden eller kunskapen att ta bilderna snyggt och/eller photoshoppa till dem. Så det blir mycket mobilkamera. Tyvärr, för jag hade verkligen velat ha det så där fint…..

 9. En fotoblogg är ju en sak. Där är bilderna själva syftet. På en ”vanlig” blogg så tycker jag personligen att själva charmen och hela idén är det spontana oredigerarde formatet. Bloggar med proffsiga ”drömbilder” och ett par rader text är helt ointressant, enligt mig. Jag tycker om att se verkligheten, men gärna på ett inspirerande sätt.
  Jag gillar att du tar vackra skogsbilder och ofta en bild på dig själv EFTER träningspasset, med glimten i ögat, istället för före passet som de flesta av oss andra. Kul och annorlunda grepp.

 10. Jag gillar verkligen snygga bilder! Suddiga bilder går bort avsett om de är tagna med mobil eller kamera, det ser ju ut som att man inte bryr sig. Och om man inte bryr sig, då blir det oftast inte en bra blogg. 🙂

 11. Jag har samma kriterier som du för att ”fastna” i en blogg. Det ska vara en salig röra av liv och ackompanjeras det av snygga pics är det fint, men det är verkligen inget måste. Och vem gillar inte en bild på kladdkaka 😛

 12. Jag är i stort sätt konstant sötsugen :p
  När det kommer till bilder så gillar jag fina bilder och önskar att jag kunde ta/orkade ta lite bättre bilder. Men samtidigt tycker jag ju självklart att innehållet är viktigare 🙂

 13. Håller helt med dig – bilder är roligt men näääe, jag orkar inte med bloggar som är FÖR snygga jag stajlade (och jag säger som du, hur orkar och hinner folk ta med systemkamera + redigera efteråt?) 🙂

  Härligt med snygga foton, men minst lika härligt med action-foton tagna i farten!

 14. Jag undrar också över det där med bilder. Om vi bortser från att det är praktiskt omöjligt (typ iaf) att ta med systemkameran ut på springtur (hemmapass är ju en annan sak) så skulle jag inte hinna träna om jag skulle lägga tid på att få till bra bilder, lägga över till datorn och redigera.

  Tycker precis som du att bra bilder kan höja en blogg, men det är definitivt inte därför jag läser den. Jag tilltalas av ”vanliga” människor som skriver öppet och ”ärligt” om ämnen jag gillar. Ju mindre blogg desto bättre tycker jag oftast det är. Även om jag även läser (och gillar) en del av de stora. Och rent generellt har mindre bloggar mindre bilder och/eller mest mobilbilder är min erfarenhet. Men det gör mig som sagt verkligen inget alls.

 15. Älskar detta ämne, tycker det är så intressant för det finns egentligen inget enkelt svar. Men jag tror lite så här angående gillande av IG bilder på gottigheter: Säj att det är en person som tränar mycket som lägger upp bild på bakelse – Då tror jag att människor drar en lättnadens suck och bara: ”Puh, hen är mänsklig!” och gillar. Eller så är det bara för att vi är så programmerade att tycka om sötsaker
  🙂

  Jag tycker så här om bilder och bloggar: Älskar en blogg som har både vackra bilder och innehåll. Men innehållet är verkligen viktigast. Att bloggen väcker tankar, inspirerar eller får mej att skratta, helt enkelt KÄNNA något. En blogg med bara fina bilder men inget övrigt eller dåligt innehåll fastnar jag inte för. Men det är ju bara jag.
  Däremot strävar jag efter att ha ok bilder på min egen blogg men det är inte alltid det lyckas helt. Men det är drömmen, en bloggsom både handlar om något och är fin att se på 🙂

 16. Ett tredje alternativ till många likes på bilden är kanske att den bryter mönstret? Alla förväntar sig svettiga träningsbilder och smala morotsstavar från träningsmänniskor och en kladdig kaloristinn kaka är något ovanligare. Dessutom ser den sjukt god ut 🙂

 17. som svar på din fråga: för att fotografi är en hobby. 😉 om en blogg har dåliga bilder måste texten vara extremt bra eller intressant. ju bättre bilder, desto mer avkall kan jag göra på text. är det riktigt bra bilder behöver jag ingen text.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s