Trail-porr – Holleden!

Var riktigt seg i kroppen när jag vaknade igår.
Därav väntade jag med planerat morgonpass. Klart att det GÅR att ge sig ut och försöka väcka kroppen till liv. Men samtidigt vet jag hur min kropp funkar. I 9 fall av 10 förblir den seg, när jag springer tidigt på dagen. Och finns då tiden att förlägga träningen lite senare på dagen gör jag gärna det. 🙂

Jag har ju sprungit delar av Hol-leden tidigare.
Men inte hela, så jag var lite nyfiken på resterande bitar. Började därför springa den åt andra hållet/baklänges. Mycket fin delvis! Tyvärr verkar det vara mer regel än undantag att de tar ner skog ”överallt”. Kom ut på ett kalhygge efter ett par km. Det såg ut att ha varit riktigt fin, torr stig mellan granarna som hade stått där. Nu återstod nästan bara maskinspår och en massa ris. Trist… 😦

image

Åter in i skogen efter ett litet tag.
Sprang förbi en mosse. Gillar naturen och stillheten som tycks uppstå sådär ”lite extra” runtomkring moss-marker. Men just idag var det inte så stilla som jag hade önskat. Jag höll på att få en hjärtinfarkt, när två tranor lyfte en bit bort och tjöt till. Rena, rama skräckfilmsskriket från min sida! Tur att ingen hörde mig (vad jag vet)… Haha!

image

Kom in i ytterligare ett blött område.
Mosse var det nog (?) synd att kalla det, men det hade ett väldigt speciellt utseende; med mycket grönmossa och små stigar som gick kringe-li-krok kring alla gröna tuvor. Blev lite våt om fossingarna, men jag fryser i stort sett aldrig om fötterna, oavsett vilka skor eller strumpor jag har.

image

Kom ut ur skogen och mötte många nyfikna blickar!
Ett tjugotal ögon som stirrade på mig. De såg ut att tänka:
”Grabbar! Vi må vara halvkonstiga håriga typer, med knotiga former, stora horn, stora blöta nosar och slemmiga tungor… Men det kom ut något helskumt ROSA-klätt ur skogen??!!” 😛

image

Det kändes lite tungt i benen och lungor bitvis (där det var som mest blött och kuperat).
Men överlag en relativt bra känsla under passet. 16 km – check! Längsta distansen för året. Snart är jag nog redo för 30 km på Billingeleden. 🙂

image

18 tankar om “Trail-porr – Holleden!

  1. Pingback: Mitt 2014 – Del 1 (Januari – Juni) ! | Rund är också en form!

  2. Trail har jag aldrig vågat mig på, men att smålufsa i en vacker skog har jag inget emot. Tyvärr finns snart inga skogar kvar där jag bor. Det mesta har under senare år förvandlats till föryngringsytor. Att snubbla fram på en föryngringsyta är inte särskilt upphetsande. Omgivningen är visserligen avklädd, men inte särskilt porrig.

  3. En liten varningsskylt borde alltid finnas på bloggar som kan innehålla trail-porr och annan löpar-porr. Så att vi som är svältfödda vet vad som väntar. Tack för den varnande rubriken.

  4. Fint pass! Och fin skog skog! Fast de där trädhungriga huggarna kunde ju bra gärna få hålla sig en bit bort från stigarna, så man slapp se eländet.
    Vilken oerhört skrämmande upplevelse med lillgrabben i lördags. Usch! En mammas värsta mardröm. Superskönt att det slutade gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s