En kväll i skogen!

Jag älskar våren!
Vad gäller det faktum att det är precis lagom varmt. Inte för varmt och inte för kallt. På kvällen, vill säga. Skogen, marken och luften är solvarm och sådär härlig ljummen, fast ändå lite svalkande! Det blev en kvällsrunda när termometern visade ca +15 grader. Riktigt skönt! Nästan som en ljuvlig sommarkväll. 🙂

image

Det kändes riktigt tung-andat första kilometrarna.
Nästan en brännande känsla i hals/lungor, trots oerhört lågt uppvärmningstempo. Svor ett par ramsor över all pollen, men sedan släppte faktiskt känslan en aning. Så nu vet jag inte om det är just den jag reagerar på eller inte…? Men det återstår väl att se, antar jag. Det är oerhört mycket björkplantor i våra skogar nu, så det finns gott om just björkpollen i alla fall!

image

Det blev dock två ”självmord” och ett ”självmordsförsök” under rundan.
Varför envisas små flygfän att sikta in sig på en flåsande mun??? Så jäkla äckligt! Blä! Varje vår/sommar kommer jag på varför jag föredrar höst/vinter när det gäller vissa delar. Bortsett från att min kropp inte trivs till 100 % i värmen, så är dessa flygfän vidriga…! Eller kanske lite gratis protein, eller hur ska man se det? 😛

image

I slutet av runda kändes benen ganska pigga!
Och som sagt, känslan var generellt bättre. ”Tass, tass, tass…” Varje km gick fortare och fortare och passet avslutades i (för mig) ganska högt tempo. Märkligt hur vissa rundor kan vara döden och vissa känns oväntat bra. Önskar jag kunde hitta ett mönster i det där.
Borde man inte lärt känna sin kropp bättre efter 3 års löpning…? *funderar*

image

Det var nästan så jag tog mig en simtur (a-la-Ingmarie) men det får bli en annan dag. 😉
Aningens kallt i vattnet än så länge, men snart så är det nog badbart (t.o.m. i mina ögon mätt)! Istället tassade jag hem, rätt nöjd med rundan; 8,5 km. Dock hade jag ytte-pytte-känningar i vänster höft precis i slutet. Men det släppte, som tur var efter lite stretch. Det känns som jag just nu balanserar på EXAKT den veckomängd som kroppen/höften klarar av. Jag är verkligen noga på att känna efter nu. Inga chansningar, promise!

image

14 tankar om “En kväll i skogen!

  1. Men åh, det fullkomligt LJUVLIGT ut! Älska skogen, älska löpning i skogen. Underbart. Och bra att du känner efter och inte springer mer än höften klarar!

  2. Våren – luften och den fräscha naturen- är fantastisk! Här i Skåne har det ikväll också känts mer som sommar… Snart är dock sommaren här och då försvinner förhoppningsvis pollen och skräprundorna blir färre! För visst har alla dem? Och utan dem skulle det ju vara svårt att uppleva de där riktigt bra turerna också?:)

  3. Älskar också den här årstiden, tunna tights o en tunn underställströja med väst är mina favorit springkläder 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s