Springa i regn!

Jag älskar känslan av regn mot kroppen. Don´t ask me why!
Att dessutom luften känns hur lätt som helst att andas, gör inte saken sämre. Benen kändes däremot lite tröga i starten. Som oftast skulle jag kunna säga. Ofta känns det som att musklerna är rejält stela, innan jag blivit ordentligt uppvärmd. Ett par km senare känns det betydligt bättre, i de flesta fall.
Det regnade ordentligt här idag. Så häftigt att den här stackars blåklockan som fullständigt hade störtad till marken efter en rejäl skur.

image

När jag var ”längst” bort mullrade det i fjärran.
Jag stod just då mittemellan ett kalhygge och en sjö. NOT GOOD!! Blev lite nervös där ett tag, men det var ju bara att tassa vidare. Och som tur var kom ovädret inte åt mitt håll.
Däremot såg jag vi råddjurskid i början av rundan och sedan rumpan på något svart som snabbt försvann in ibland träden, lite senare. Ett vildsvin? En älg? Något större djur var det i alla fall. Vita Faran såg också något vid ett tredje tillfälle och blev väldigt exalterad. Jag valde att inte titta utan drog honom med mig bara. Gissningsvis en hare eller något liknande. (Or so I hope….) 😉

image

Det var rejält blött (såklart)!
Mina Salomon Mantra (Tack återigen Annelie!) gjorde sitt jobb. Inte som speedcrossen i lera eller som trailrocen på blöta stenar, men GRYMT skön allroundsko! Och med 6 mm drop känns den som en bra ”mellansko” mellan den något klumpigare speedcrossen och den lätta trailrocen som bara har 3 mm drop.
Dagens runda kändes riktigt bra. Lätta ben (efter den där viktiga uppvärmningen) och sedan rullade det på riktigt bra.

Vita Faran hade också en bra dag och kom inte efter, inte ens på slutet (där han ibland tappar lite i uthållighet). Fast det är klart; Efter dryga 3,5 timme på Nordvärmlandsleden tyckte han nog att 12 km här hemma,  var hur lätt som helst. 😉
.

image

5 tankar om “Springa i regn!

  1. Me like regnlöpning också. Man vet att man lever och förhållandena är suberba för en kropp i rörelse.
    Tjusiga bilder har du också 👍

  2. Älskar regnet. Under förutsättning att det börjar EFTER jag blivit varm och att det inte drar med sig en massa åska och blixtar… Men hederligt åskfritt sommarregn är helt underbart att springa i! Djuren klarar jag mig dock gärna utan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s