Snabbdistans i värmen?!

Tanken var att fredagen skulle bli en lugn dag.
Jag kände mig riktigt trött efter en intensiv dag på jobbet och att springa fanns inte på kartan. Jag satte mig på verandan med ett glas rosé och efter det blev det en stunds slappande i soffan. Där hände något… Jag blev fruktansvärt rastlös!

Efter senaste tidens fiaskolöpning i värme tänkte jag:
”- 2 km i hettan ska väl t.o.m. JAG klara av?? Det får bli kort”.
Och kort blev det, men inte riktigt såå kort, utan 5 km. I snabbdistanstempo?! Vad hände där? Efter den oerhörda segheten som jag har känt senaste passen och så vänder det på en femöring? 5 km i knappa 5,50-tempo, helt utan vila. När jag knappt orkade två tusingar i samma tempo häromdagen… Det är inte alltid helt lätt att förstå sig på kroppen… (Eller den mentala biten heller för den delen). 😉

Ingen huvudvärk heller, jag som ofta får det i värmen.
Däremot var jag ordentligt rödmosig och svettig efter passet! Som ni ser på före- och efter-kulören… *fniss*
.

före-efter

Annonser

16 thoughts on “Snabbdistans i värmen?!

 1. Vad bra du är!! 🙂 Tips mot huvudvärk – Jag dricker alltid resorb innan jag ska träna utomhus på sommaren då jag också lätt får huvudvärk/migrän annars.

 2. Ja visst är det konstigt hur kroppen funkar…
  Ena dagen får man kämpa sig hem på en kort-runda o nästa sväng kör man på som en gräsklippare . Maler på som att man vill kuta på hur långt som helst…

  Du ser iaf sportigt stark ut på båda bilderna!
  Hejja dig!!

  Kram J

 3. Sv. Därför att jag hade velat läsa till F-3 lärare, men eftersom jag redan hade läst ett år socialpsykologi samt en termin F-3lärare på gamla lärarutbildningen innan jag blev sjukskriven hade jag bränt så många CSN-veckor att jag inte hade några andra val än att välja en treårig utbildning för att kunna nå examen med CSN. Grundskolelärarutbildningen med inriktning fritidshem var enda lärarinriktningen… Men inte vad jag ville. Därför känner jag mig inte på långa vägar klar. Plus att jag älskar att studera. Det är grymt roligt med all teori. Kram.

 4. Härligt! Jag tror faktiskt kroppen vänjer sig vid värmen. Så småningom. Och när sen den svalare luften dyker upp då går det ÄNNU snabbare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s