Sockerfritt godis…

Jag är en riktigt sockergris. Jag erkänner det.
Eller rättare sagt, chokladgris. Men socker som socker… 😛

Det är däremot oerhört sällan jag äter lösgodis.
Därför blev jag ganska förvånad och även lite full i skratt, när jag såg den här lappen i en hylla idag. Sockerfritt? Godis? Vänta lite nu… Hur funkar det? Visst, att de har tagit bort det VANLIGA sockret förstår jag också. Men borde inte alla som går där och plockar inse att de har tillsätt andra sötningsmedel…? Logik och allt det där, menar jag?

Det skiljer i princip inget räknat i kalorier heller. Läste dessutom att (ämnena i) sockerfritt har en laxerande effekt. Mmmm, mysigt… Hellre lite socker-chockad, än diarée-fylld, känner jag! Men det kanske bara är jag? 😮 På vilket sätt  skulle det vara bättre (…) med sk. ”sockerfritt” ?

image

12 tankar om “Sockerfritt godis…

 1. Jag älskar sockerfritt godis, bra för tänderna dessutom. Eller bra det ger inte karies som vanligt socker kan göra och det sockerfria godiset som jag äter har mycket mindre kalorier än vanligt godis. Så kliv ned från era hälsohästar nu och låt var och en göra som de vill.

  • Jo, det är sant. Det kan det kanske vara…? Låter som den enda vettiga förklaringen?
   Men det var relativt många som gick där och plockade godis. Känns som att det statistisk sett, inte är hela förklaringen…(?)

   • Jag tror att man inte läst på när man som icke diabetiker tror att sockerfritt godis är nyttigare. Fast egentligen så finns det ju inget naturligt i smågodis öht, så det är nog hugget som stucket vilket man väljer.
    Fast själv köper jag lite Fun light emellanåt….det är jättebra mot myror 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s