Kolhydratfobi…?

Lovisa skriver ett skitbra inlägg, som handlar om de olika energikällorna.
Klok som en bok. Min personliga uppfattning går i samma riktning; Att kroppen faktiskt behöver både kolhydrater, proteiner och fett för att fungera på ett bra sätt.

Precis lika rädda som vi var för fett för 15 års sedan, lika hysteriskt livrädda verkar vi ha blivit för kolhydrater, idag. Varför? Egentligen..?

När vi lämnade fettskräcken för några år sedan tog tyvärr, för många, kolhydratfobin över. Kolhydrater är en av våra viktigaste energikällor. Särskilt för oss som tränar mycket är kolhydrater viktiga eftersom vi har lätt att bryta ned dem och använda energin jämfört med fett som tar längre tid att bryta ned. Även för hjärnans skull bör vi tillföra kolhydrater dagligen för att fungera normalt.

länkkärlek

Annonser

4 tankar om “Kolhydratfobi…?

  1. Att det ska vara så svårt att förstå att kroppen behöver både kolhydrater, fett och protein? Varför ska vi hela tiden utesluta något? Först var det fett, sedan kolhydrater och nu är det mer fokus mot protein eller snarare ett protein i form av gluten som är farligt för alla, även de som inte har celiaki. Sedan lär det börja om igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s