Nya utmaningar och drömmar!

Jag vet inte riktigt varför det har börjat bubbla inom mig just nu.
Kanske för att jag inte kan springa så mycket som jag vill? Att jag i våras klarade av flera maratonlånga sträckor och sedan inte kunde utmana mig ytterligare. Eller för att det just nu är högsäsong i lopp allmänhet och långlopp i synnerhet. Inspiration, har jag hört att det kallas. 🙂

En massa nya drömmar och utmaningar som dyker upp i huvudet!
Som jag vill kunna se fram emot. Träna inför. Och klara. Vara stolt. Växa!
Om kroppen håller, vill säga… Självklart får jag utgå ifrån att vaden kommer återhämta sig, men just nu känns det bara frustrerande.

Samtidigt tänker jag; även om jag hade varit helt skadefri just nu, hur vet jag att jag hade varit helt skadefri när utmaningarna knackar på dörren? Man kan ju aldrig veta, så jag borde inte haka upp mig på det. Nu bestämmer jag det. Inte haka upp mig! Så. 🙂

fjällmara

Foto: fjallmaraton.se

Utmaningarna då?
Jag drömmer om ett fjäll-halvmaraton. Och Ultravasan 45 km. Och så en repris på förra årets linnémaraton i April.
Det sistanämnda; kuperat men ändå ett relativt ”snällt” kravlöst (kanske mest mentalt kravlöst för egen del?) maraton, där det inte finns något tidschip eller resultatlistor. Bara min egen upplevelse och min egen tid. Ett rejält långpass i skogen, med massor av mat- och vätskestationer. Perfekt! 🙂
Och så Råda Ultra natt. Något jag varit lite småsugen på sedan två år tillbaka. Första året var jag inte tränad för det. Andra året hade jag blivit skadad. Så jäkla typiskt.

Sedan är ju ironin enorm.
Det var ju under ett långpass – Efter en vår med mycket mängd – Som vaden ”till slut” pajade. Bästa förutsättningarna, inför långlopp, right?  Gör om, gör rätt. På något sätt, borde det ju gå. Försiktighet och klokhet.

Vad är din nästa utmaning/dröm? *nyfiken*
Realistisk eller (just nu) orealistisk. 🙂

16 tankar om “Nya utmaningar och drömmar!

  1. Jag drömmer om maraton, kanske i Stockholm (eller New York då när jag nu en gång drömmer 🙂 ) Sen har jag också börjat intressera mig för triatlon, jag måste bara lära mig simma (crawla) först…

  2. Jag drömmer om den där nattmaran på Österlen i november. Inte nåbar i år, men kanske nästa? Målgång på Fjällräven Classic ska förverkligas nåt år också.

  3. Jag tänker att man måste ha mål, drömmar och planer även om man är skadad / rädd för att bli skadad. Om man gör planer kan man åtminstone glädjas och se fram emot dem och värsta fall bli lite besviken. Utan planer blir det ju garanterat inget av och då är livet ganska meningslöst.

    Jag har ett mål / ambition / dröm som är så läskig att jag knappt vågar skriva om den (men du sa ju att orealistiska sådana också är ok) nämnligen att springa Gröna Bandet, dvs hela svenska bergskedjan nästa sommar. Det känns så overkligt, underbart och skrämmande att jag får fjärilar i magen bara av att tänka på det. Men vi har gjort upp en plan, jag prehabbar ju i alla fall mot alla skador som finns och jag skall öka på distansen i löpning under vintern och så får vi se hur det går. Men tänk om! Åh!

  4. Jag var med på Råda Ultranatt för två år sedan. Vann en startplats och ville utmana mig själv. Var en häftig upplevelse, men jag var för dåligt tränad innan så efter det fick jag löparknä. Har kämpat med det sedan dess, men i maj sprang jag Göteborgsvarvet utan att känna något i knät!
    Lycka till med dina utmaningar framöver! Träna klokt, så kommer du fixa dem!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s