Att landa – Både fysiskt och mentalt!

Tre dagars vila fick mig att inse att ”nu har jag hunnit landa”.
Löpvilan fortsätter nog ett  par dagar till, men i övrigt kände jag mig smått rastlös och redo att träna igår. Det blev ett styrkepass med mycket fokus på rygg (i alla vinklar, vrår och bredder). Damn! Vad jag har träningsvärk idag! 🙂 Lite core och prehab/rehab-övningar på det. (Inte glömma det sistnämda).

Sedan avslutades kvällen med en skön timme av Yin Yoga.
Älskade, älskade yoga! Det var verkligen välbehövligt! Jag har bl.a. gått in i en intensivare period på jobbet och senaste veckan har jag haft huvudvärk från och till. Svagare eller starkare, men alltid en liten, liten molande känsla i bakgrunden. Första tredjedelen av passet MALDE verkligen tankarna i 250 km/h! Jag hade jättesvårt att slappna av och bara fokusera på nuet och ”smälta” ner i positionerna.

Men plötsligt hände det. Tankarna saktade ner. Slutade ”surra” och plötsligt blev det helt…. TYST! Sista 40 minuterna gav så mycket! Och nu i efterhand upptäckte jag att det är 5 veckor sedan (!?!) jag körde jag yoga senast. Jösses, skärpning på den! 😮

Har ni haft en bra dag? 🙂

IMG_6122

Foto från helgen, men den beskrev känslan så bra. Lugnt och stilla. ❤

Annonser

10 thoughts on “Att landa – Både fysiskt och mentalt!

  1. Gud vad skönt det låter! Själv är jag helt uppe i varv med allt som händer här – ny stad, nya vänner, nytt träningsprogram och sjukt många spanska ord, verbböjningar och fraser som snurrar i huvudet. Skönt med träning och framförallt yoga eller morgonpromenader – de får mig att tänka på annat.

  2. Det är verkligen när det snurrar i huvudet som värst som man behöver yogan mest. Och ofta tycker jag mig se ett samband mellan huvudsnurr och länge sedan yoga. Verkar nästan vara likadant i ditt fall 🙂

  3. Det är så märkligt med yoga. Jag har ju testat några gånger (olika typer av yoga) och ALLTID förundrats över effekten och hur bra det är. Men ändå är det så svårt att göra det till ett stående inslag och jag tycker mig se den tendensen även hos mer yogatunga människor. Undrar varför, och tänker att jag verkligen skulle behöva mer yoga i livet!

  4. Åh, skönt med yoga och att du kunde slappna av! Jag måste ta upp min yoga igen… av någon tokig anledning är det liksom den som får stryka på foten när jag har för mycket annat runt mig.
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s