Korta Intervaller!

Hej Tisdag! Stramande core-muskler och ömmande vader.
Det är resultatet av det korta intervallpasset jag körde häromdagen. Velade in i det sista, vad jag skulle köra. Distanspass? Nä… Långpass? Hinner inte. Tröskelpass? Nja, kanske. Intervaller? Det blir bra. Korta? Mentalt lättare! Go for it! Upplägget blev följande:

* Uppvärmning 1,6 km.
* 6 x 1 minut med 30 sekunders ståvila mellan varje.
* 6 x 30 sek med 30 sekunders ståvila mellan varje.
* Nerjogg 1,8 km.

Totalt ca 5,5 km och rejält utanför komfortzonen!
Det är fördelen med korta intervaller, tycker jag. Det är så himla lätt att pressa sig, det där lilla extra. För man vet att man får en kort vila sen.

Bästa känslan var (märkligt nog) under uppvärmningen.
Började i mitt vanliga ”lunkartempo”. Det kändes busenkelt. Höjde farten lite efter hand och landade slutligen runt mitt tröskeltempo. Och det kändes fortfarande oväntat lätt..!
Det var nästan så jag blev sugen på att ligga kvar och se hur länge jag hade kunnat hålla den farten. Men eftersom jag äntligen (!) hade planerat in korta intervaller, fick det bli det i alla fall. Tröskeltempo får det nog bli en annan dag trots allt, för det är jäkligt nyttigt. 🙂

Största anledningen till de ömmande vadmusklerna är nog att jag sprang i mina Salming Xplore.
Den är så jäkla skön på foten! Tyvärr vågar jag ”bara” springa kortare rundor och/eller intervaller i dem. Men får nog kika på en mer dämpad Salming-sko så småningom. 🙂

11 tankar om “Korta Intervaller!

  1. Tack för inspiration! Jag ska satsa mer på intervaller i vinter tänkte jag. På löpbandet så att jag får tvinga upp farten 🙂 Har en tendens att falla tillbaka i lunktempo.

  2. Och här satt jag och var fortfarande stolt över mina 7x 30 s och så kommer du och springar 6 x 30 s OCH 6 x 60 s på samma pass! Alltså, alltid är det någon som är värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s