Sockerfritt November – 20 dagar!

Två tredjedelar in i månaden.
Inte en enda godisbit, chokladkaka, glass eller fikabröd har passerat mina läppar! De första tio dagarna gick ju oväntat bra. Nu börjar det (märkligt nog) kännas lite… jag vet inte… ”jobbigare”, är egentligen inte rätt ord.
Mer att det kan gå flera dagar utan att jag tänker på att jag inte äter socker. För att sedan plötsligt bli oväntat sugen…!
Egentligen borde det (väl) inte hänga ihop med något sockerberoende. Har för mig att ”avsockringen” är som värst första 14 dagarna och efter det är det inte något fysiskt behov längre. Mer psykiskt (?)

Nu känns det mer som att tankar, som dessa dyker upp:
”- Ser du. Inga problem alls! Jag fixar ju att var utan socker. Lätt som en plätt. Så nu kan jag ju äta lite, bara för att det är gott. Inte för att jag känner att jag måste!”

sockerfritt

Jag måste berätta om något som irriterade mig häromdagen.
Vi hade avdelningsmöte på Ellagården, utanför Borås. Både frukosten och lunchen var fantastiskt god och variationsrik!
När klockan var halv 3, fick vi höra att eftermiddagsfikat var klart. Vi gick ut i matsalen och där fanns kaffe. Bra början!
Däremot inga smörgåsar. Inte ens lite frukt? Det fanns små brownies, morotskakor och kakor.

Eh… ok? Men om man inte vill fylla kroppen med vitt socker då?
Nu när jag inte äter socker, blir det så mycket tydligare att man i dagens samhälle ”SKA” äta godis och kakor. Det är liksom normen…

 

12 tankar om “Sockerfritt November – 20 dagar!

 1. Pingback: Mitt 2015 – Del 2 – Andra halvåret | Rund är också en form – Trail & Träning

 2. Pingback: Sockerfritt November – Hur gick det? | Rund är också en form – Trail & Träning

 3. Håller med. Oftast har konferensställena smörgås på förmiddagen, godis i lokalen och kakor till eftermiddagen 😟
  Fast förra veckan i Växjö hade de kompletterat kakfikat med torkad frukt och nötter 👍

 4. Jag var på konferens i Gbg och där serverades bara kaffe och frukt på förmiddagen. Bra initiativ även om jag där och då var sugen på en liten kaka. På eftermiddagen serverades kaffe, frukt, torkad frukt och kaka. Bra med alternativ!

 5. Jättebra jobbat! Jag har försökt många gånger och det har varit svårt. Tills jag började äta kortison och blev rejält rädd att bli diabetiker. Har man motivation så kan man klara sig utan socker. Har lärt mig att packa nödproviant till möten. Snart två år utan kakor, godis och glass… Det dolda sockret… Thai-mat. Indiskt. Sushi… Sådant fuskar jag med ibland faktiskt.

 6. Bra jobbat! Men visst är det tråkigt att det inte finns något alternativ på eftermiddagsfikat. Man vill ju inte gå hungrig bara för att man väljer att inte ta en kaka. Nötpåsen i väskan (in case of emergency) går helt enkelt inte att undvara!

 7. Bra jobbat! Har också tänkt på det där med fika. På mitt jobb är det alltid tårta/bulllar/kakor, och jag försöker uppmuntra till att också ha frukt, nötter och annat.

  Jag tror inte jag har större problem att hålla mig från socker i form av godis och fika och så – men däremot att hitta och undvika det där dolda eländet..det är en utmaning! Körde med Lifesum-appen nån gång förra året och skulle hålla en kolhydratfattig kost för att testa och typ allt jag lade in som jag trodde var rimlig mat hade det där dolda sockret. Fattar inte varför det ska behövas ÖVERALLT!

 8. Visst tänker man inte riktigt på det när man inte är uppe i det, men när man själv ställer sig på ”utsidan” blir allt väldigt klart och tydligt. Många gånger kan jag bli lite arg, oftast inombords när det inte finns något annat alternativ.

 9. Det är märkligt att det alltid är samma sak på konferenser och events. Alltid rejält med fikabröd och inte något som är mer matigt. Visst är det gott, men det ger ju så kortvarig energi. Och är man på konferens behöver ju energin vara på topp!
  Bra jobbat med alla sockerfria dagarna!

 10. Vad duktig du är som håller i så länge. Det är så typiskt på konferens, serveras alltid bara sötsaker!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s