Mitt 2015 – Del 1 – Första halvåret.

Januari:
Året började med att jag testade mina allra första lätta, noll-drop skor – Ett par Salming Xplore som jag fyndat på mellandagsrean! Här har ni första intrycket. (Och ni som läser här regelbundet, vet att jag älskar känslan i dessa även nu när det gått ett tag. Men använder dem bara i gymmet eller till kortare rundor/korta intervall-pass.

Jag skrev om mina dåliga sidor och om hur ingen är perfekt.

Februari:
Ensam-löparvargen Malin försökte vara social,  genom att ge det här med att springa i grupp en andra chans.
Inte bara att jag var med – Jag startade upp facebook-gruppen ”Löpning i grupp – Alingsås” och var anordnaren av just det här backintervallpasset. Läskigt!! Men jag överlevde (såklart). 🙂

Jag exprimenterade mycket vad gällde chiapudding-smaker. Favoriten blev och är fortfarande den här chiapuddingen med tropiska frukter!

IMG_1868

Och för er som testa på att springa i skogen, skrev jag 7 tips att tänka på, när man börjar springa terräng/trail.

Mars:
Jag blev totalt överraskad av sambon och fick en härlig spaweekend i 35-årspresent!

Helgen efter hade jag också en grymt rolig helg i Stockholm på Blogger boot camp 2015. Det var mycket känslor och frågetecken eftersom jag åkte dit helt själv. (Mötte bl.a. upp Ida på tåget upp; första gången vi träffades IRL).
Det blev en fantastiskt rolig helg och jag hade inte behövt vara nervös!

bloggerbootcamp
Jag hade länge varit sugen på att testa och fick äntligen tummen ur och gick på mitt första Grit Strength pass ever. Och det var…eh…ja, en upplevelse! 😛

Under en av de första vårrundorna, till ljudet av fågelkvitter,  ”lyckades” jag dessutom moona folk…! Har aldrig hänt varken innan eller efter. Vet inte hur jag lyckades…?

April:
Vårens första långpass bjöd på fantastiskt väder, men även frustration, farlig vattenklättring, rädsla, svordomar och framtida löparlopp-idéer där det ingick gratis grisar!

IMG_2866

Första (och en av få tävlingar för året) var när jag sprang Premiärloppet i Gbg i April. Tanken var ett lugnt lopp, efter att jag hade förkyld. Att inte maxa. Men tävlingar…. Ja, ni fattar.
Jag lyckades i alla fall få min första medalj (av någon anledning har de lopp jag sprungit tidigare inte haft medaljer…) Dessutom kräktes jag lite strax innan upploppet, och oroade därmed en funktionär på köpet.

Ett par veckor senare drog jag (och några arbetskamrater) till med en skogsmara; Linnémaraton i de vackra, kuperade (!) skogarna runt Borås. Dessutom visade det sig vara ca 1,5 km längre än maradistansen. Det bjuder vi på.
Fruktansvärt jobbigt och alldeles fantastiskt, på en och samma gång…!

IMG_3520
Maj:
Maj månad började med en favorit i repris; 36 km lång socialrunda upp (och ner) på Billingen tillsammans med alla ”mina” Skogssniglar & Vildvittror. Älskar dessa evenemang. Inga krav på tempo, massa fotostopp, skratt och fikapauser. En stor eloge till Annelie & c/o (som hittills anordnat dem)!

Någonstans ringde det nog en klocka här, där jag undermedvetet insåg jag nog var sliten och behövde dra ner på löpningen…
Men eftersom jag var inne i ett löparflow uppmanade jag istället mig själv (och andra) att våga prova helt nya spring-vägar istället! Så himla härligt (just då)!

Efter det hände mycket… Dels var vi tvungna att säga farväl till en fantastisk familjemedlem. Jag saknar henne varje dag…! ❤

IMG_2034
Yngsta sonen åkte in på barnakuten i Gbg och det var ETT STORT JÄVLA SKÄMT!!!
Som tur var återhämtade han sig relativt snabbt och maj avslutades bra med ett dop, i ett fantastiskt Stockholm i vårskrud.

Trots att jag tidigare under Maj anat att jag skulle dra ner på löpningen, körde jag på. Ända in i kaklet… Under ett backintervallpass kändes det inte riktigt bra i höger vad och dagarna efter var smärtan bristningen i vaden ett faktum…

Jag borde inte sett så glad ut…

IMG_4021

Juni:
Första halvåret avslutades rätt så …tja….blahaa…
Jag gick (äntligen) till naprapaten ett par veckor efter backintervall-passet, för att kolla upp min vad. Och tyckte samtidigt synd om mig själv för att min gamla flyttat till Götet…

Jag hade svårt att i vackert sommarväder, hålla mig borta från skogen. Så jag gick långpass… Det funkade det också i nödfall – Med en annars abstinensfylld, rastlös kropp.

Inte ens midsommar blev som planerat. Jag blev däckad i en rejäl förkylning och vinkade adjö till resten av familjen som drog till Värmland, utan mig… Låg i soffan över helgen och tyckte synd om mig själv och önskade att jag befann mig på älskade Nordvärmlandsleden…!

IMG_4630
Däremot tillfrisknade jag (som tur var) till vår Gotlandsresa, som egentligen var en 60-årspresent till min mamma. Vistelsen blev helt fantastiskt! Mestadels vackert väder, ett supermysigt B&B och dagsutflykter efter egen takt och önskemål.  Kan definitivt tänka mig att åka dit igen!

Där testade jag dessutom mig på en jogg, för första gången på drygt en månad.
Men insåg (tyvärr) att jag fortfarande inte var 100 % bra i vaden, även om endorfinerna från den korta rundan var 100 % äkta!

IMG_4779

8 tankar om “Mitt 2015 – Del 1 – Första halvåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s