Statistiknörden i mig – Här är ditt 2015 i siffror!

Det kan finnas nackdelar med att regga sin träning.
Man kan bli lite för fokuserad på antalet km. Kanske undra varför man inte springer snabbare i år än man gjorde året innan, trots fler km? Osv osv.
Men det roliga med att regga all sin träning är just de sakerna – Antalet km, tempo, antalet timmar man lägger ner på träningen. För när allting blandas i en snygg kompott-statistik blir man, på något konstigt sätt, peppad av sig själv…!

Dessutom kan man se vad man kanske har fuskat lite med och  behöver lägga mer fokus på framöver. (Inte för att man MÅSTE, utan för att det kan göra att man t.ex. håller sig skadefri). 🙂

Fördelning alla träningsformer – Under 2015.

My god, vad mycket jag har sprungit?! Här går jag och inbillar mig att jag har kört ganska mycket styrketräning och yoga (Det mesta av det gula och gråa fältet är just yoga, på gymmet resp. hemma).  Nästan 65-70 % löpning… Oväntat!

tid2015

Fördelning av löppassen 2015

Jag måste nog säga att fördelningen långpass, distans vs. terräng är lite missvisande. Det mesta som jag har reggat både som långpass och distans har jag gjort i terrängen. Men hur kul är det att köra 100 % terräng på ett år…?
Jag har inte riktigt kommit på något bra sätt att hålla isär de där varianterna…? Däremot ser jag ju att jag har börjat tycka om långpassen lite mer.

Oväntat mycket tid på återhämtningsjogg och tävling.
Minns inte att jag tävlade så mycket 2015, men visst – Lite grann blev det ju. Framför allt mätt i timmar, då jag inte är så snabb. 😛

Intervaller är något jag egentligen kör när jag är sugen på det. Inget som ingår regelbundet i min träningsplan.
Däremot är det fortfarande PINSAMT lite backträning…! För någon som kör mycket terräng blir förvisso backarna rätt många ändå. Men just Teknik – Backe. Måste bli bättre på detta…!

löpning2015

Träningsformer – Jämförelser 2011 – 2015

Det här var himla kul att se. 
Inte för att jag på något sätt har haft som mål att öka min träningstid varje år. Däremot kul att se att det är just det som har hänt.
Jag tolkar detta som att jag ser träningen som något roligt. Något jag gör för att jag tycker om det och att det – omedvetet – har blivit en mer och mer naturlig del av mitt liv. 🙂 Inte något jag tänker att jag ”måste göra”!

totalt2015

Annonser

13 thoughts on “Statistiknörden i mig – Här är ditt 2015 i siffror!

  1. Wow! Ser snyggt ut! Härligt att se mängden öka! Har inte vågat kolla min statistik för 2015, kanske ska göra det ändå, första halvåret kanske väger upp för andra 😉

  2. Jag älskar att nörda ner mig i siffror när det kommer till min träning. För mig är träningen så mycket mer än bara själva utförandet.

  3. Helt otroligt va´mycket info man kan få ut om man vill! Själv är jag måttligt intresserade av mina tårtor och staplar i år. Antagligen på grund av att jag misstänker att de är rätt nedslående läsning…
    Reggar dock fortfarande min träning, och har samma dilemma som du: hur bestämmer man vad som är terränglöpning och vad som är annat när allt i princip sker i terrängen?

  4. Jag ÄLSKAR också statistik och siffror, jag kan sitta hur länge som helst och bara jämföra. Grymt att det har blivit så mycket löpning 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s