Att skapa sin egen inspiration!

Senaste inlägget handlade om 10 tips när man ska springa i värme.
Man borde kanske leva som man lär, men den här dagen var jag inte alls sugen på att befinna mig utomhus i den klibbiga, heta luften. Lite halvhjärtat och faktiskt ganska otaggad, drog jag till gymmet med grundplanen; Styrkepass.
När jag väl kommer dit, kommer det kännas bättre”, tänkte jag.

Variera träning och vara beredd att förändra!

När jag satte mig på cykeln var tanken egentligen bara att värma upp. Men någonstans började en liten plan formas. Som ett försök att rädda min träningsmotivation (som fortfarande inte hade infunnit sig).
Är man inte inspirerad, får man se till att man blir inspirerad! 🙂 Variera träningen och vara beredd att ändra träningsupplägget, om det känns rätt just den dagen.

Det slutade med att jag körde ett eget triathlon:

 • 10 km cykel
 • 5 km löpning
 • 3 km rodd

Jag vet inte varför, men jag hade inbillat mig att löpningen skulle bli jobbigast.
Men rodden… Herrejösses, den där rodden! 😮 Nu maxade jag i och för sig inte i löpningen (eller i cyklingen) så det hade ju kunnat vara betydligt jobbigare. Samtidigt försökte jag ligga på ”mycket ansträngande” passset igenom, men ändå såpass balanserat att jag ORKADE alla 18 km…! Det är svårt att veta exakt hur hårt man kan starta, tycker jag.
En stooor eloge till alla er som tränar, tävlar och kör tuffa triathlonpass. På alla nivåer och sträckor! (Jag hade ju inte ens med simning här…Uja! )

Andra sätt att köra egensnickrade ”triathlon”:

Fördelen med det här passupplägget, är man kan anpassa det. Kanske köra:

 • Rodd – Crosstrainer – Marklyft.
 • Löpning – Burpees – Knäböj
 • Cykel – Kettlebellswings – X antal 30 sekunders löpintervaller.

Förvisso inte ett ”triathlon” i sin rätta bemärkelse, kanske. Men whatever works! Bara aktivera så många muskelgrupper så möjligt och få upp pulsen! Att hitta sin egen inspiration. Eller hur! 🙂

img_0951

9 tankar om “Att skapa sin egen inspiration!

 1. Pingback: Rolig idé | Mot ett sundare liv – Löpning i fokus

 2. Roligt triathlon! Har aldrig tänkt på att man kan kombinera ihop sitt eget, av lite andra grenar än de vanliga, men varför inte?
  Fast först råkade jag läsa fel och trodde att du skulle orka 18 km rodd (!) och då började jag tvivla lite på ditt omdöme 😉

 3. Var imponerad när jag såg detta på IG, så grymt! Imponerad hur du kunde vända det så 🙂 håller med dig om att ibland får man ändra sin taktik och ha roligt och träna än känna vemod 🙂

 4. Bästa är ju att chocka kroppen (och huvudet, haha) med något man inte annars brukar göra. Det kickar igång Level 2 och ja, inspirationen då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s