Om jag får drömma!

Jag är och har alltid varit en drömmare.
Det finns dock dagar när jag drömmer mig bort, lite extra. När jag önskar att jag inte alls behövde gå till jobbet, eller befinna mig just där jag ”måste” befinna mig. Igår var en sådan dag.

Vi satt i ett projektmöte hela dagen.
Jag brukar inte ha problem att fokusera på det jag gör, men när jag satt i en grupp och var ”tvungen” att fokusera och konversera i 6-7 timmar, kände jag hur energin bara försvann.

Sviterna av att vara introvert.

Jag tror att det handlar till stor del, om min introverta sida. Att jag verkligen föredrar att jobba på egen hand och ha eget ansvar. Att jobba i grupp ett par timmar går bra, men när det överstiger den tiden blir jag oerhört trött och irriterad.
Dessutom är det här projektet något jag inte frivilligt har blivit en del av, vilket gör att jag inte går in i det med entusiasm. Jag inser samtidigt att allt man gör inte kan vara roligt, men ibland känns det verkligen extra jobbigt. Särskilt om man är inne i en period när det är mycket i övrigt och energin är begränsad.

Det var dessutom föräldramöte senare på kvällen.
Höjdpunkten på dagen var den nya rektorn. Det var nästan så att jag blev lite kär! Hon var oerhört engagerad, hade klockrena värderingar och hennes retorik var helt fantastisk. Jag satt och tänkte:
”Sådär vill jag också kunna prata inför folk!”

Även om jag var heeelt slut när jag kom hem på kvällen (och sambon undrade varför jag åt choklad på en torsdag…) kändes det ändå som en bra avslutning på en skitdag.

Och om vi går tillbaka till rubriken;
Hade jag fått drömma mig bort en sådan här dag hade den istället tillbringats ute i skogen. Kanske på hästryggen. Bland trollsk dimma, gula löv och total tystnad. ❤

 

8 tankar om “Om jag får drömma!

  1. Trist med din dag. Känner igen mig så totalt i din inställning till att jobba i grupp. Jag ler ändå lyckligt för ibland är det just kontrasten mellan måste-dagar och dröm-dagar som gör livet värt att leva. Sköt om dig nu i helgen.

  2. Känner igen mej så det nästan rinner över. Det är ju inte så att vi ”dumma” och tror att allt måste vara intressant och roligt, men när det tar för mycket av energikontot så måste man få uttrycka sitt missnöje. Har haft en fullmatad vecka och vet att jag efter jobbet idag kommer känna mej som en sladdrig ballong, ska bara hålla ett intro åt ett gäng elever först sista lektionen(!) på en fredag…jee, en favorituppgift…eller så inte.
    Kram och hoppas vi får njuta skog i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s