14 saker som bara löpare förstår (?)

Piggelina-Anna kollade, efter en runners word-artikel om hon var en ”riktig” löpare eller inte.
Jag såg även att Mari hängde på och gjorde en egen lista. Jag älskar listor, så därför tänkte jag bjuda på min. Om några punkter innehåller ”too much info” ber jag om ursäkt, så här i förväg… 😉

1. Din väderapp får mer uppmärksamhet än din partner
Jag kollar förvånansvärt lite i väderappar, faktiskt. Möjligen att det blir mer under semestern, men inte ur löparsynpunkt. Det är liksom skitsamma om det är regnar eller inte. (Att springa i regn är ju bara skönt).

2. Du har speciella löparunderbyxor. 
Nope. Löparkläder i övrigt är alltid i funktionsmaterial, men just underkläderna blir bomull, spets eller whatever. Vad som finns tvättat liksom.

3. Du har definitivt ställt in andra planer för att ta en löptur
Ja, det har jag. Eller åtminstone ”fördröjt” dem, så jag både hinner springa och umgås med andra. Det har t.o.m. hänt att jag gett mig ut och sprungit hos vänner och lånat deras dusch efteråt, för att sen sätta mig vid dukat bord! Men det vågar jag bara göra hos nära vänner… 😛

4. Du vet alldeles för mycket om olika löparbesvär
Ja, tyvärr. Har genom åren testat på både löparknä, benhinnebesvär, problem med baksida lår, smärtande ljumske och gubbvad. Nu när jag ser det i skrift, tänker jag att jag kanske borde testa något annat än löpning… Haha!

5. Du klämmer in din rörlighetsträning i din vardagsrutin. Sträcker ut hamstrings när du rakar benen… osv...
Inte i vardagen på det sättet. Däremot kör jag ju en hel del yoga. Mest på gym, men i perioder även korta pass hemma (även om det är ett tag sen nu…) Raka benen gör jag ståendes på ett ben i duschen, så det är nog mer balansträning.

6. Du använder din t-shirt som handduk/torkmopp. Den enda anledningen att du har den på dig under heta sommardagar.
Förstår nog inte riktigt frågan. Handduk som i torka svetten med, ute på en runda då? Torkmopp till golvet, hemmavid, kan man väl ha andra saker?
1. Känner mig oerhört naken om jag skulle springa i enbart sport-bh.
2. Jag har linne på mig när det är varmt. Men även den händer det att jag torkar bort svett med, om det börjar rinna ner och svida i ögonen. Räknas det?

7. Du har målat nagellack på huden där tånageln brukar vara…
Haha! Ja, för första gången nu i veckan faktiskt… Jag har alltid haft väldigt tåliga fötter. Har aldrig kunnat nicka förstående, när jag läst om blåsor och blåa/tappade naglar hos andra bloggare/löpare.
Men med både ultra och halvmaror bakom mig den här sommaren, så fick tydligen mina fötter nog, till slut. Har tappat både hud under fötterna (!) fått blånaglar och har tappat en utav dessa (so far). Och jodå, den tån har just nu lite rött nagellack på hudfliken. Oerhört snyggt… *fniss*

img_9445

8. Du vet alltid exakt hur långt du just sprungit.
Inte under tiden jag springer. (Om det inte är en runda jag ofta springer. Då har jag stenkoll även utan klocka). Däremot har jag klocka på mig under passet, men oftast tittar jag bara på den, först när jag kommer hem. Men jo, då vet jag ju hur långt jag har sprungit.

9. Du hänger upp dina kläder på tork efter rundan. Utan att tvätta dem först. De håller minst tre pass…
Japp. Oftast sköljer jag upp kläderna i handfatet efter en runda och använder dem en eller två gånger till innan tvätt. I alla fall om det är kläder som ska användas på löprundor. Ska jag köra ett pass på gymmet tar jag tvättade kläder. Lite mer känsligt inomhus, bland andra… 😉

10. Du använder sport-bh:n som handväska.
Yes, när jag glömmer mitt ”armband” åker gymkort, mobil eller bilnyckel ofta ner i sport-bh:n. Alltid med en liten risk för fuskskador (men det har klarat sig än så länge).

11. Du har kissat (och uträttat andra behov…) bakom oräkneliga träd längs din långpassrunda.
Skojar du? Finns det löpare som INTE har uträttat sina behov utmed en löparrunda? Jag har både kissat (och gjort ”andra behov”) när jag har sprungit.
Fast tja, kanske om man springer ca 2-3 km, som jag gjorde för några år sen. Då använde jag nog sällan buskar eller träd.

12. Svettigt löparhår bekommer dig inte.
Inte alls!
PS. Hur gör man för att springa och INTE få svettig hår…? Please tell me?

13. Du packar alltid för mycket när du reser.
Bajsar björnar i skogen? 😀 Packar alltid för mycket! Dels av ”vanliga” kläder, men dessutom löparkläder. Dessutom kan man vara osäker på väderleken så det ”måste” ju läggas ner både sol-och-varmt-löparkläder och regn-och-blåst-löparkläder.

14. Du känner dig bortkommen under vilodagar.
Bortkommen är nog fel ord. Däremot brukar jag känna mig galet rastlös när jag har vilodagar.

Klart jag är en riktig löpare!

Jahopp. Ungefär 9,5 av 14 (om jag får ge mina ”nja-svar” en halv poäng. Kanske en ”medelmåttig” löpare då?
Nähä, klart jag är en riktig löpare! 😛

7 tankar om “14 saker som bara löpare förstår (?)

  1. Rolig lista det där!! Själv har jag bokat om grejor eller sagt att jag inte kan pga av ett pass…opps!! Men vem har inte dragit en lögn någon gång 🙂

  2. Du blev riktigare än jag 🙂 Saknar punkterna:
    15. Du kan inte sluta springa på 9,9 km utan fortsätter ett varv runt huset för att få det jämnt
    16. Du vet att det finns något som heter uppvärmning men det är inget du sysslar med…
    17. När du kommer hem är första prio att regga passet och lägga upp en selfie på insta. Stretch händer sällan och duschen kan vänta ett par timmar….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s