Ibland blir jag avundsjuk på människor som tycker om att laga mat.
Jag är tyvärr inte en av dem. Däremot tycker jag att det är roligt att baka. Ofta ”fastnar” jag dock lite i favoritrecepten och testar (alltför) sällan nya recept.
Nu inför jul, när det blir lite extra lediga dagar, ska jag försöka testa något nytt. Jag letade och hittade en handfull med spännande desserter, som verkar såå…. nom nom! 🙂
* Pepparkaksbollar
* Smörkola-Äpple-Kanel-Whiskey-cheesecake
* Pepparkaksfudge
* Apelsin- och saffranscheesecake
* Pepparkaksbrownies
* Chokladfondant med apelsincurd och pekannötter
Ojojoj så duktigt!! Cheesecake är ju typ det godaste som finns. Och fudge. Personligen blev det en runda micro-knäck. (Ok ärligt- två rundor, brände den första kapitalt) hehehe….
Kram!
Smörkolan låter najs:)!
Kram söta du!
Åh, låter så gott allting! Kanske speciellt för att jag håller mej borta från sockret så mycket jag bara kan idag 😉 Samtidigt är det en trevlig utmaning att försöka hitta alternativ och varianter på det sockriga. Känner som Charlotta Sofia här i kommentarerna att bara jag har något ”nytt” på gång så håller inspirationen i sig.
Själv blev jag sugen på den här: http://www.marathonmia.se/recept/saffranscheescake/, den är ju glutenfri och min dotter tål inte gluten. Hon tål inte laktos heller så jag hittade en ersättning för mascarpone (creme cheeze och grekisk youghurt tror jag det var). Sedan kom jag på hur mätt man brukar vara på julen… Ingen brukar orka efterrätt 🙂
cream cheese menar jag 🙂
Tack för tipset. Nu är vi inte glutenallergiska i familjen, men perfekt alternativ (även om man inte är allergisk såklart)! 🙂
Jag är så både och med det där att laga mat. Så fort jag får testa något nytt, uppfinna tycker jag att det är kul men när det handlar om vardagsmaten och laga samma gamla vanliga tycker jag det är rätt trist.
Oj det blir gott allt det där tror jag.
Mums så mycket gott.
Tack för tipsen