Att inte hinna med ALLT.

 • Jag tycker om löpning, trail i synnerhet!
 • Jag tycker om styrketräning!
 • Jag tycker om spinning!
 • Jag tycker om Body Combat!
 • Jag (tror att jag) tycker om Grit Strength!
 • Jag tycker om yoga!
 • Jag skulle vilja testa (och tror att jag hade tyckt om) cykel/mountainbike och crossfit.

Jag har svårt att välja. Att avstå från något, för allting är ju roligt!
Jessica skrev ett inlägg. Att man inte kan träna allt. Om man inte har all tid i världen då, vill säga. Och framför allt inte om vill bli (extra) bra på något av det. I så fall måste man (såklart) lägga mer fokus på just det.

När jag funderar på det, slår det mig;
Jag kommer aldrig att bli riktigt bra på något. För jag vill inte välja… Jag har familj/tre barn och har därför inte all tid i världen (heller). Just därför blir det inte så många pass i veckan som jag kanske hade önskat.

Men det är ju variationen som gör att jag älskar träningen!
Om jag inte orkar springa, kan jag landa på yogamattan. Om jag känner mig trött, kan styrketräningen få mig att känna mig stark. Om tusen tankar snurrar i hjärnan kan jag ta på mig löparskorna och ge mig ut i skogen. Om jag vill bli av med frustration är boxning/Combat perfekt.
Om detta då innebär att jag bara kör Body Combat en gång i kvartalet, eller styrketräning en gång varannan vecka, då får det vara så. För jag vill inte välja bort det helt.

Variationen. Träningsglädjen. Kärleken. 🙂
Hur gör ni? Fokuserar ni på en träningsform i taget? Kanske t.o.m. periodiserar?

lovetrainingjuliahofsweden.myshowroom.se

8 tankar om “Att inte hinna med ALLT.

 1. Precis så där är jag också! Dels för att det är så mycket roligare så och dels på grund av min bräckliga kropp faller isär om jag försöker specialisera mig. Minst tre sporter behöver jag hålla på med för att inte tröttna.

 2. Jag är en vanlig motionär så något äkta fokus skulle jag aldrig hinna eller orka med. Men jag tycks vara litet av en periodare. Emellanåt är det bara löpning, emellanåt kör jag pilatesrally, och just nu är det gym som gäller (kan bero på att vädret är riktigt sk..) och ibland blir det en salig blandning. Och det är väl bara nyttigt att syssla med olika grejer, eller hur?

 3. Jag tycker för mycket är för kul för att jag ska kunna ”specialisera” mig och fokusera på en enda sak. Jag blandar hej vilt efter tycke smak och lust. Sen blir det per automatik mer cykel på sommaren (ja, jag är en solskenscyklist) och mer spinning på vintern. Löpningen brukar bli periodiserad mot min vilja då skador lite då och då tvingar mig att dra ner den lite. Ibland hade jag tyckt det varit kul att se hur snabb löpare jag kunnat bli om jag fokuserade, men jag tror jag hade tröttnat i längden. Omväxling förnöjer 🙂

 4. Jag tänker att jag fokuserar på min huvudsport, som i mitt fall är cykling, men kryddar vardagen med lite andra inslag. Det är ju dessutom perfekt att chocka kroppen med annorlunda träning någon gång ibland!

 5. Fokuserar på löpning, men blandar in cykling och styrketräning. Då det inte är tävlingar inom löpning på gång varierar jag mer och springer mindre. Lite periodisering med andra ord och det är främst löpningen jag vill utvecklas inom, därav fokus på det så gott det går.

 6. Pingback: yoga ♥ löpning | det är inte så himla noga.

 7. Tummen upp för detta! Tror vi ”vanliga motionärer och vardagsträningsmänniskor” behöver påminna oss själva om varför vi tränar. Att det är okej att inte hinna med allt! Att allt inte är prestation eller att allt handlar om att bli bäst. Liksom du tror jag variation är a och o, särskilt med tanke på att kroppen gärna får hålla i många år ännu. Och så är det ju så roligt att göra olika saker, inte fastna i slentrian eller redan nämnda prestationsangst inom en viss gren.
  Kram och pepp! 🙂

 8. Jag har börjat tänka så här:
  Äsch, jag är en helt vanlig motionär! Jag ska inte bli elitlöpare så jag behöver inte springa långt och snabbt, och jag behöver inte bli jättestark heller. osv osv. Så länge man tränar är det bra och då får det bli vad det blir. Jag vill inte heller välja bort något, så i vissa perioder blir det ju oftast mer löpning, eller mer bodypump, eller mer spinning… You know. Gillar det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s